Derde nationale titel Sandra Mollema

Zijspan-bakkeniste Sandra Mollema uit Stedum is het afgelopen weekeinde kampioen van Nederland geworden. Ze bereikte dit glorieuze moment samen met zijspancoureur William Matthijssen uit Alteveer. Voor hem is het al de zeventiende nationale titel. Mollema heeft er tot nu toe drie op haar naam staan.

De hoofdprijs werd tijdens de Pinksterraces in Stadskanaal gepakt. Daar vond de vierde wedstrijd van de nationale competitie plaats. De drie races daarvoor waren ook al ten prooi gevallen aan het ‘grijpgrage’ duo, dat nog steeds geen verzadigde indruk maakt. Het werd een lange dag door de vele pauzes die er tussen de programmaonderdelen zaten, maar aan het einde van de rit werd het wachten wel beloond.

De vier manches die in Stadskanaal verreden moesten worden, plus de finale, vielen allemaal ten prooi aan Matthijssen/Mollema. Achter de ongenaakbare kampioenen eindigden Wilfred Detz en Wendy Arling als tweede. De derde plaats werd door het Deense duo Frederiksen/Grandt opgeëist.

Met nog één wedstrijd te gaan zijn Matthijssen en Mollema onbereikbaar geworden voor de concurrentie en dus konden ze de champagnekurken in het pinksterweekeinde al laten knallen. Mollema zei over haar prestatie: ‘Ik ben er heel blij mee. Vervelen doet het nooit, het komt je namelijk niet aanwaaien. Wij werken er hard voor en het moet elke keer maar weer gebeuren.’

Het feestje zal slechts kort hebben geduurd, want de focus moet op de eerstvolgende wedstrijd worden gericht. Mollema en Matthijssen maken zich nu op voor de finale van het Europees kampioenschap. Die staat voor 1 juli gepland en vindt plaats in het Franse Tayac. Die titel hebben Matthijssen/Mollema momenteel in bezit en volgens Mollema zal het sucesvolle duo er alles aan doen om deze te prolongeren.

Uitslagen zijspannen Stadskanaal:
1. William Matthijssen/Sandra Mollema (4,4,4,4,4) 20 
2. Wilfred Detz/Wendy Arling      (4,4,3,3,3) 17 
3. Mike Frederiksen/Steven Grandt   (1,3,4,4,2) 14 
4. David Chaminade/Stephanie Vedelago (3,3,2,2,1) 11 
5. Arnold Bruins/Emiel Bruins NL    (3,2,1,3,D) 9 
6. Joel Sudnikevits/Juhan Paabstel   (2,2,2,1)  7 
7. Stinus Lund/Dennis Smit       (0,1,3,2)  6 
8. Klaas Kregel/Inge Slagter      (2,1,0,T)  3 
9. Antony Sairrailh/Katia Sairrailh  (N,N,1,1)  2

Finale: 
1. Matthijsen/Mollema
2. Detz/Arling
3. Frederiksen/Grandt
4. ChaminadeVedelago
5. Bruins/Bruins

No Replies to "Derde nationale titel Sandra Mollema"