Jeugd Neptunus sluit regiocompetitie goed af

De jeugdige roeiers van Neptunus uit Delfzijl hebben zaterdag de laatste wedstrijd geroeid in de regiocompetitie. Zij deden dit samen met hun ploeggenoten uit Groningen. Met het prachtige weer was het goed toeven aan de waterkant.  Op deze laatste wedstrijd mocht ook het jongste jeugdlid van Neptunus voor het eerst meevaren.

Ronan Vial  mocht namens Delfzijl het spits afbijten in een beginnersploeg met drie jongens onder de twaalf jaar van de Asser Roeiclub (ARC). Daarna mocht hij ook nog in de een- en tweepersoons aan de bak. Een flink programma voor een eerste wedstrijd, maar Vial deed het prima. De ploeg viel echter net buiten de prijzen.

De Jeugd 14 onervaren-ploeg met Neptunus-roeister Assunta Dearca moest ook haar meerdere erkennen in de thuisploeg uit Assen. In de klasse jeugd 14 ervaren wist de Neptunus/de Hunze-combinatie haar ongeslagen status in stand te houden.  Het ploegenklassement werd met overmacht gewonnen. Hierbij waren er medailles voor de snelste vier met Maarten Veninga en Fons Folkers van  Neptunus en Lucas Keizer en Stan van De Hunze, de snelste twee Eva Griep (Neptunus) en Isabel Taprak (Hunze) die ook sneller waren dan de jongensploeg uit het eigen team met Folkers en Stan die tweede werden en de snelste skiff met Lucas Keizer (Hunze). Veninga werd hierin tweede. Als Griep ook nog had geskifft, was de medaille voor het snelste meisje zeer waarschijnlijk ook voor Neptunus geweest.

Voor deze jeugd is het wedstrijdseizoen voorlopig afgelopen  en kan er langzaam worden toegewerkt naar de wedstrijden in Leer, Gramsbergen en Deventer die direct na de zomervakantie weer op het programma staan.

No Replies to "Jeugd Neptunus sluit regiocompetitie goed af"