Podiumplaatsen De Eemsrakkers in Ermelo

Voltigevereniging De Eemsrakkers uit Holwierde heeft opnieuw een fantastisch wedstrijdweekend achter de rug. De vele jaren training hebben ook nu weer geresulteerd in mooie prestaties en dito resultaten. Zowel het Z-team als het L-team wisten tijdens een wedstrijden in Ermelo een derde plaats te bemachtigen. Met name de stabiliteit van trainers, zeer goed op elkaar ingespeelde teams en de uitstekend lopende paarden hebben tot deze geweldige prestaties geleid.

Het Z-team, bestaande uit Marie Christine Spraakman, Caston ten Hove, Fleur Medema, Silke Spijk, Klaudia Arends en Esmee Groeneveld heeft onder leiding van instructeur/longeur Martin Hamminga zaterdag in het internationale deelnemersveld het podium behaald tijdens het CVI te Ermelo. Met een paar honderdste achterstand eindigden ze op de derde plaats.

De verplichte onderdelen en de prachtige Madagascarkur werden uitstekend uitgevoerd. De voltigeur, het inmiddels zeer ervaren toppaard Hero en longeur presteerden uitstekend en dat resulteerde in een geweldige eindscore van 6,3.

Het L-team, bestaande uit Fleur Keizer, Manon Tuik, Ilona Toxopeus, Shefali Timmermans, Ellen Vegter en Elles Spijk, wist onder leiding van instructeur/longeur Fleur Medema zondag de derde plaats te bemachtigen tijdens het Nationaal voltigeweekend in Ermelo.

Het team, dat dit jaar een klasse hoger is gestart, deed de kur voor de eerste keer tijdens een wedstrijd in galop. Ook voor het paard Attentie was het zijn eerste groep galop kur. Beiden deden het uitstekend. Ze wisten een prachtige en rustige kur in galop uit te voeren, wat resulteerde in een mooi eindcijfer van 5,3 (Foto’s: Wilma Gerritsen en Danny Geelhoed).

No Replies to "Podiumplaatsen De Eemsrakkers in Ermelo"