Smit en Koopman zegevieren in Middelstum

De Hippolytusrun in Middelstum is woensdagavond gewonnen door Maurice Smit uit Delfzijl. Hij kwam na 10 kilometer als eerste over de finish en liet een tijd van 35.59 minuten op de klok zetten. Bij de dames was Eva Koopman uit Groningen de beste van het veld. Zij finishte na 41.01 minuten.

De loop in en om Middelstum trekt steevast enkele honderden deelnemers en dat was nu niet anders. Marathonschaatster Daniëlle Bekkering uit Den Ham schoot de 222 deelnemers weg. Zij konden kiezen uit afstanden van vijf en tien kilometer. Bekkering liet het niet alleen bij een startschot. Nadat de officiële plichtplegingen achter de rug waren, mengde ze zich ook onder de lopers en wist bij de dames 40+ te zegevieren voor Lopster Elise Koopman en Mia Hut uit Winsum, die zes minuten na de winnares als derde over de streep kwam. Na afloop nam Bekkering vervolgens de prijsuitreiking voor haar rekening.

Na Maurice Smit kwam Leenster Gerben Vermeij als tweede over de streep. Het podium werd vol gemaakt door Stadjer Jorn Lemmen. Koopman was weer eens de rapste bij de dames en kreeg plaatsgenote Jorijn Hornman achter haaar aan. Alhoewel dat wat ruim moet worden gezien, want de nummer twee bij de dames had vier minuten meer nodig voor de tien kilometer. Delfzijlster Femke Veldman deed er nog drie minuten langer over.

Artemisser Merwin Dollison heeft ook in Middelstum laten zien dat hij momenteel in een prima vorm steekt. Hij schreef de vijf kilometer op zijn naam. Christien Koning uit Groningen was de snelste dame. Bij de heren 40+ ging de eerste prijs naar Tonnie Knigge uit Onstwedde. Marcel Stoffers (Appingedam) en Remco Oost (Kantens) werden respectievelijk tweede en derde. Klaas Brouwer uit Zuidbroek eiste de hoogste trede voor zich op in de klasse Heren 50+. Hij bleef Siemon Hinrichs (Delfzijl) en Kor Blaauw (Appingedam) voor.

Twee Groningers en een Fries kleurden het podium bioj de Heren 60+. Stadjer Menno Fritsma finishte als eerste op het ijsbaanterrein en na hem kwam plaatsgenoot Karel Edens over de streep. Jasper Keizer uit Sint Annaparochie eindigde als derde.

De dames 50+ viel ten prooi aan Frouk van Dijken uit Loppersum. Anneke Krijger uit Uithuizermeeden werd hier tweede en Grietje Dijkmans uit Winsum mocht het brons ophalen.

No Replies to "Smit en Koopman zegevieren in Middelstum"