Lopster atleet bereikt mijlpaal op 800 meter

Hij had er al lange tijd naar uitgekeken en vrijdag moest het voor Thomas Kwint gaan gebeuren. Op het Tartletos Loopgala in Wageningen stond hij aan de start van de 800 meter. De atleet had twee weken geleden een nieuw persoonlijk record neergezet van net boven de twee minuten en was nu gebrand om onder de twee minuten te duiken.

In een serie met voornamelijk senior atleten ging het gelijk hard en moest er hard gewerkt worden om de juiste positie in de race te houden. Thomas moest alles geven en na een felle eindsprint eindigde hij als zevende in zijn serie, maar wat veel belangrijker was de twee minuten grens werd doorbroken. Met een tijd van 1.58.86 minuten toonde Kwint zich erg tevreden.

De wedstrijd in Wageningen was voor hem de laatste voorbereidingswedstrijd voor het NK Junioren in Vught dat over twee weken zal plaatsvinden. De 16-jarige atleet zal hierop zowel de 400 als de 800 meter gaan deelnemen. Op de 800 meter staat hij op de zevende plek van de plaatsingslijst.

Thomas Kwint (links op de foto) is een middellange afstandsatleet die bij het RTC Noord Atletiek in Groningen traint onder Guido van Weeren. Hij zit daarvoor voor het vijfde jaar op de Topsporttalent school in Groningen. Het laatste jaar boekt Kwint grote progressie. Na een vijfde plek op het NK Indoor bij de Junioren B aast hij nu op een podiumplek bij de NK outdoor.

No Replies to "Lopster atleet bereikt mijlpaal op 800 meter"