DRC Phoenix vertoont kunsten op Ameland

Op Ameland vindt sinds 1999 jaarlijks het Ameland Beach Rugby Festival plaats. Met 160 deelnemende teams uit tien verschillende landen is het het grootste Beach Rugby Festival dat de rugbysport wereldwijd kent. Ook dit jaar was DRC Phoenix uit Delfzijl weer van de partij. De voorrondes werden zaterdag gespeeld en het vervolg vond een dag later plaats.

Zaterdagochtend bleek dat het Festivalgedeelte toch nog een beetje in het achterhoofd zat, want vooral de eerste wedstrijd waren de Havenkanters aan het slapen. Het team niet onbekend, maar op het gras kan het dan in de tweede helft nog rechtgezet worden. Deze strandwedstrijden van twee keer zeven minuten zijn zo voorbij.

Dankzij oppeppende woorden van de vele ervaren spelers in het veld kwam het er uiteindelijk dan toch van. De laatste wedstrijden werd er scherp en hard gespeeld, zowel met als zonder bal. Uiteindelijk wist Phoenix zaterdag toch nog vier wedstrijden te winnen. Daar stonden wel drie verliespartijen tegenover zodat de Delfzijlsters als derde in de poule eindigden.

Om mee te kunnen dingen voor de titel Open Nederlands Kampioen Beach Rugby had Phoenix als eerste of tweede moeten eindigen. Nu was het hoogst haalbare de Plate Finale winnen. En bijna had Phoenix hem gespeeld. Als eerste legde RC Groningen 1 het af tegen Phoenix, toen RC Delft 1 en daaarna RC Wageningen 1.

In de Plate halve finale moest Phoenix het onderspit delven tegen ASRV Ascrum. De eerste helft was Phoenix met het kenmerkende harde spel een verassend team voor de mannen uit Amsterdam. Ascrum kwam niet in zijn spel en stond al snel op achterstand. Phoenix leidde op zeker moment met 10-0, maar toen herpakte Ascrum zich.

Door Phoenix niet op hardheid proberen te verslaan, maar juist met snelle passes en een goede balbehandeling wisten ze het tij te keren en uiteindelijk met 15-23 te winnen. DRC Phoenix strandde in de Plate Halve Finale tegen de latere Plate Kampioen, dat was in ieder geval een schrale troost.

No Replies to "DRC Phoenix vertoont kunsten op Ameland"