Middelstum neemt veld en scorebord in gebruik

De competitiestart van voetbalvereniging Middelstum zal volgende week zaterdag in ieder geval een bijzondere worden. Voorafgaande aan het openingsbal tegen De Fivel uit het naburige Zeerijp, opent de club namelijk het nieuwe hoofdveld en zal ook het elektronische scorebord in gebruik worden genomen. De techniek van de digitale cijfers heeft ook het gras aan de Coendersweg veroverd.

De festiviteiten beginnen om 13.00 uur met een welkomstwoord van voorzitter Meindert Schollema, waarna er een fotoshoot geprogrammeerd staat. De volgende handeling blijft in de familie, want sportwethouder Be Schollema van de gemeente Loppersum zal het nieuwe hoofdveld openen. Met de realisatie daarvan is een lang gekoesterde wens van de Middelstummer club in vervulling gegaan.

Een tiental minuten later wordt het podium vrij gemaakt voor de meest herkenbare man op het Middelstummer sportpark. Hendrik de Veen heeft jarenlang letterlijk en figuurlijk de bordjes verhangen als er op het sportpark was gescoord. Hij mocht zich de directeur van het scorebord noemen, maar ook hij moet er aan geloven.

De tijd van de ‘houten cijfers’ is voorbij, Hendrik gaat een elektronisch scorebord bedienen en hij is dan ook de aangewezen slagman om deze Middelstummer noviteit op te starten. ‘Al kost het me ook een maand om hem dat aan te leren, er was en is maar één persoon die straks met zijn vingers aan de knoppen zit’, zei club-voorzitter Meindert Schollema enige tijd geleden.

Of het hem gelukt is Hendrik de fijne kneepjes bij te brengen moet zaterdag blijken. Dan staat namelijk de streekderby tegen De Fivel op het programma. Het is een van de vele derby’s die de vierde klasse D, met voornamelijk regionale ploegen, dit seizoen rijk is. De beide ploegen kwamen elkaar afgelopen seizoen ook al tegen. Het team van trainer Raymond Scholtens wist zowel uit als thuis met 3-1 te winnen. En toch stond het ‘andere Oranje’ uit Zeerijp aan het einde van de competitie drie plaatsen hoger dan de blauwwitten (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Middelstum neemt veld en scorebord in gebruik"