Dubbele winst voor roeiers Neptunus

Zo snel mogelijk vanuit Duitsland over de Vecht weer terug naar Nederland roeien, naar het warme en vooral droge botenhuis van Roeivereniging Salland in Gramsbergen. Dat was de opdracht die drie jonge Neptunus-roeiers uit Delfzijl zaterdag meekregen. In de stromende regen werd er een achtervolgingsrace over vijf kilometer gevaren. Aan Eva Griep (14) en de gebroeders Veninga, Maarten (14) en Jan Huib (16), de eer om het roodwit van Neptunus hoog te houden.

Maarten en Jan Huib Veninga mochten in het ochtendblok starten in het jongens 16-veld. Jan Huib Veninga verdedigde dit jaar zijn titel van vorig jaar. In een veld van negen deelnemers was hij ook dit jaar weer veruit de snelste. Zijn tijd (20.53.7 minuten) was ook sneller dan die van de winnaar van het jongens 18-veld (21.41.6). Bij dit geweld van zijn broer, kon Maarten Veninga nog niet helemaal aanhaken, maar hij roeide wel een hele goede wedstrijd. Hij greep net 0,2 seconden naast de derde plaats en werd heel knap vierde (22.12.4).

Het meisjes 16-veld kende op papier drie deelnemers, maar helaas verscheen het Engelse meisje niet aan de start. Hierdoor bleven alleen Eva Griep en een roeister van de organiserende vereniging over. Zo werd het een strijd tussen twee 14-jarigen. Een strijd die met een ruime marge van 1 minuut en 9 seconden in het voordeel van Griep uitviel. Haar tijd was 23.36.6 minuten.

Over twee weken vertrekt het gezelschap naar Hilversum om daar de Tromp Boatraces te roeien. Een wedstrijd over 5250 meter op het Hilversums Kanaal. Jan Huib Veninga behaalde daar vorig jaar een derde plaats (foto: Peter Griep).

No Replies to "Dubbele winst voor roeiers Neptunus"