Doelpuntrijke zege Farmsum 4

Op het sportpark Tuikwerd in Farmsum werd zondag het duel tussen Farmsum 4 en de heren van Be Quick 4 gespeeld. Het doelpuntrijke treffen eindigde in een 6-4 zege voor de thuisclub.

Beide ploegen hadden hun eerste competitiewedstrijd weten te winnen en leken dus aan elkaar gewaagd. Doordat Be Quick hoog druk gaf en de boel vastzette was er voor Farmsum weinig ruimte om te voetballen. Toch was het Andreas Tjalma die in de 16e minuut Herbert van Brugge bereikte die vervolgens beheerst wist af te ronden: 1-0. Farmsum had daarna iets meer balbezit maar het bleef lastig om echt te voetballen. Een verdedigende actie van Wim Harkema in de 27e minuut zorgde ervoor dat Herbert van Brugge de bal in de diepte kreeg en vervolgens andermaal doeltreffend wist uit te halen: 2-0.

Vier minuten later verspeelde Andreas Tjalma de bal op een meter of twintig van de eigen goal en corrigeerde dit met een tackle. Die overtreding leverde de bezoekers een vrije trap op. Na een muur te hebben neergezet besloot de speler van Be Quick de bal over de muur te krullen en in het kruis te jagen: 2-1. Wederom had keeper en aanvoerder Kevin Meertens het lastig met een vrije trap.

Lang kon Be Quick niet genieten van de aansluitingstreffer want een minuut later lag de bal er aan de andere kant al weer in. Het was Herbert van Brugge die vanaf rechts een corner nam. Middenvelder Tim Jongs torende hoog boven alles en iedereen uit om het leder tegen de touwen te knikken: 3-1. In de 35e minuut kreeg Be Quick weer een kans en ook die was raak. Een hard schot in de hoek verrastte de Farmsumer keeper en zo kwam de stand op 3-2.

Het slotakkoord van de eerste helft was voor Merijn Tiekstra. Hij kreeg de bal van Herbert van Brugge en schoot het speeltuig beheerst langs de keeper. Zodoende gingen de gastheren met een 4-2 voorsprong rusten.

In de tweede helft leek Farmsum het even kwijt te zijn en in de 52e en 54e minuut kreeg het twee doelpunten te verwerken en was de stand weer gelijk: 4-4. Vanaf dat moment kregen beide ploegen wat kansjes en was het aan beide doelmannen om zich te onderscheiden. Dat lukte tot in de 71e minuut. Het was opnieuw Herbert van Brugge die langs een paar man slalomde en de bal achter de keeper schoot: 5-4.

Een paar minuten later redde de keeper van de rood-gelen nog een bal van de lijn en hield hij Farmsum op voorsprong. De verlossing voor Farmsum kwam in de 83e minuut. Het was nieuwkomer Jose Riffo-Zambrano die de bal aan Herbert van Brugge gaf die vervolgens een pass in de diepte op Merijn Tiekstra gaf. De bal leek te hard en de keeper van Be Quick leek de kans onschadelijk te hebben gemaakt. Tot verbazing van een ieder bleek dat hij de bal weer los liet en was het de altijd alerte Merijn Tiekstra die de 6-4 op het scorebord schoot.

In de slotfase gebeurde er niet veel meer en was de tweede overwinning van dit seizoen een feit voor Farmsum 4. Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd tegen Amicitia VMC 4. Die wedstrijd wordt om 12.00 gespeeld op Sportpark Coendersborg in Groningen.

No Replies to "Doelpuntrijke zege Farmsum 4"