Effectief SV Bedum vloert NEC Delfzijl

NEC Delfzijl had zich de start van de competitie waarschijnlijk iets anders voorgesteld. Het eerste duel met DZOH werd nog gewonnen, maar vorig weekend volgde een 3-2 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Nieuwleusen en nu was koploper SV Bedum de te kloppen ploeg. De lijstaanvoerder maakte echter geen fout. Aan de hand van de teruggekeerde Bart Apotheker, die twee keer scoorde, nam het team van trainer Remy van der Wal een 3-2 overwinning mee naar huis.

En de Delfzijlsters begonnen zo goed aan het treffen. Binnen vier minuten lag de bal voor het eerst in Het Bedumer doel door toedoen van Elsin Yilmaz. Dat had veel te maken met het zeker niet scherpe begin van de club die misschien vriend en vijand wel verbaast. Van der Wal heeft van het elftal een mix weten te brouwen van talentvolle voetballers en ervaren rotten. Een team waarbinnen spelers van elkaar weten wat er van hen verwacht wordt en mensen als Apotheker de rust brengen die bij tijd en wijle wordt gevraagd.

Gek genoeg wist NEC Delfzijl de prima start geen vervolg te geven en dus kregen de gasten de mogelijkheid om zichzelf op te richten. En dat gebeurde dan ook. Een afgeslagen bal viel voor de voeten Apotheker, die zich geen moment bedacht en het leer achter Robbin Kuipers joeg: 1-1. Een prima treffer die hij van een tweede vergezeld liet gaan toen Nigel Bakker tegen de kletsnatte ondergrond werd gewerkt. Volgens de scheidsrechter was dat binnen het strafschopgebied gebeurd en dus kwam de bal op elf meter te liggen. Apotheker besloot het klusje op zich te nemen en maakte geen fout: 1-2.

‘Het gebeurt niet vaak dat je als centrale verdediger twee keer in een wedstrijd scoort, maar ik ben blij dat ik een steentje heb kunnen bijdragen’, sprak Apotheker na afloop. En zo was het duel binnen een half uur op zijn kop gezet en bleek inderdaad dat SV Bedum in deze vorm een ploeg is om rekening mee te houden. NEC Delfzijl probeerde van alles om het tij te keren, maar kreeg het voor de thee niet gedaan om de achterstand weg te poetsen.

Sterker nog, het werd er na de doelwisseling niet beter op voor de mannen van trainer Kees Pranger toen Wilco Stolwijk er koppend 1-3 van wist te maken. De opgave om een goed resultaat te boeken werd er voor de Havenkanters alleen maar moeilijker op.

De gastheren restte na de mokerslag slechts een ding en dat was pompen of verzuipen. ‘Je weet dat je dan ook in het mes kunt lopen, maar je bij een nederlaag neerleggen is ook geen optie’. Aldus Pranger en dus werden alle aanvallende troeven uitgespeeld. De enige die al doel had getroffen, was ook de enige die nog een keer werd bejubeld. De 3-2 van Yilmaz kwam echter in de ultieme slotfase tot stand en hoewel er van alles aan werd gedaan om verlies te voorkomen, tikten de seconden te snel in het nadeel van de gastheren weg.

Pranger was teleurgesteld, maar wilde zijn ploeg niets verwijten. ‘We kunnen rustig stellen dat de betere ploeg vandaag heeft gewonnen. Daar valt niets op af te dingen. Zij wisten beter met de omstandigheden om te gaan en waren een stuk effectiever dan wij. Die gaan dit seizoen nog een hoop punten pakken. We zijn op den duur met veel lange ballen gaan werken, maar misten het geluk dat je nodig hebt om een nederlaag te voorkomen. Wij kunnen niks anders doen dan even uithuilen, de komende week lekker trainen en dan met frisse moed richting Drenthina afreizen.’

Remy van der Wal sprak na afloop van een zware wedstrijd onder zware omstandigheden tegen een gelijkwaardige tegenstander. ‘Het klopt dat wij het beste met de omstandigheden wisten om te gaan. Wij hebben veel kwaliteit in de selectie en dat maakt dat we ook deze wedstrijden kunnen winnen. De start is natuurlijk hartstikke mooi, maar we zullen na een wedstrijd of vijf wel zien waar we staan. Deze punten pakken ze ons in ieder geval niet meer af. We gaan nu naar het duel met De Weide toewerken. Dat is ook een van de favorieten. Maar eerst genieten we van deze overwinning.’

* NEC Delfzijl – SV Bedum 2-3 (1-2). Elsin Yilmaz 1-0; Bart Apotheker 1-1; Bart Apotheker (strafschop) 1-2; Wilco Stolwijk 1-3; Elsin Yilmaz 2-3.

No Replies to "Effectief SV Bedum vloert NEC Delfzijl"