Opnieuw remise Corenos in Roodeschool

Corenos heeft op eigen veld een 1-1 remise weten te boeken in het duel met SJS uit Stadskanaal. De Knoalsters worden gezien als een van de kandidaten voor een hoge klassering, maar het team van trainer Otto Halmingh wist de youngsters uit Roodeschool niet op de knieën te dwingen.

Corenos ging in de opening van de competitie met 1-0 onderuit bij het Garmerwolder GEO, maar kan op het eigen sportpark na drie duels zeggen dat men ongeslagen is. De twee daar gespeelde duels leverden slechts twee punten op, maar je moet ergens beginnen. Dat vond ook trainer Peter Ernst na negentig minuten voetbal op het Hogeland. De Damster is van mening dat zijn team zich tegen de Stadskanaalsters prima had geweerd. En dat klopte, vooral als je bedenkt dat Corenos met spelers als Kevin Pathuis, Joran Knot, Jordan Mulder en Chris Uil een kwartet in huis heeft dat nog fink kan doorgroeien.

Daar zit hem echter ook de kneep, want ondanks de jeugdige gedrevenheid die de spelers ongetwijfeld herbergen, wil de meter ook nog wel eens de andere kant uit slaan. ‘Maar dat is een leerproces. Ze willen in ieder geval iets aannemen en staan open voor opbouwende kritiek. Ik zie het wel zitten met die knapen’, aldus de oefenmeester.

In het duel met SJS begon Corenos prima. De thuisclub had in het eerste bedrijf het betere van het spel en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Daarbij was vooral een hoofdrol weggelegd voor Joran Knot. Waar hij in de eerste minuten echter niet slaagde, was SJS wel slagvaardig. Op links liet middenvelder Kevin Pathuis zich de van de sokken lopen en moest vervolgens toezien hoe doelman Sven Knot kansloos werd gelaten door Jan Springer: 0-1.

De gastheren richtten zich echter op en Lars Baar en Jordan Mulder deelden flink wat plaagstoten uit, waarbij de defensie van SJS heel alert moest zijn. Mulder kreeg de grootste mogelijkheid om de thuisclub langszij te helpen, maar koos voor de verkeerde oplossing dor de bal af te geven. Even later probeerde hij het wel zelf, maar het schot was niet krachtig genoeg.

En net als een week eerder speelde Corenos prima, maar vergat het zichzelf met een treffer te belonen en dus brak de rust aan met een 0-1 achterstand voor de elf van Ernst. Na de doelwisseling was het SJS dat een levensgrote kans kreeg om de marge te verdubbelen. Sven Knot was echter op zijn hoede en voorkwam erger.

De meer dan verdiende gelijkmaker zou er komen. Lars Baar werd de diepte in gestuurd en wist de goalie van SJS te verschalken: 1-1. Corenos beging daarna de fout door teveel de lange bal te spelen en moest op zeker moment wat verder terug. De gasten kozen echter voor een verkeerd wapen om de muur van de thuisclub te slechten. De schoten uit de tweede lijn bleven zonder succes.

De gastheren daarentegen speelden hun counters niet goed uit en mochten in het slot van de wedstrijd niet klagen dat SJS een inzet op de bovenkant van de lat mikte. Invaller Gerry Winkel kwam ook nog een keer in de zestien van SJS te staan, maar zijn poging ging voorlangs. En dus bleeef het bij de twee goals die al op het scorebord stonden.

Ernst kon wel leven met de uitslag. ‘Ik ben van mening dat de 1-1 de verhoudingen wel weergeeft. Natuurlijk wil je graag winnen, maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat we net zo gemakkelijk hadden kunnen verliezen. En laten we wel zijn, ik schat SJS toch wel een stuk hoger in dan ons en dan is een punt best lekker.’

* Corenos – SJS 1-1 (0-1). Jan Springer 0-1; Lars Baar 1-1 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Opnieuw remise Corenos in Roodeschool"