Volleybaldames Trias boeken derde zege

Onder leiding van de nieuwe trainer/coach André Swiersema hebben de volleybaldames van Trias zaterdag hun derde competitiezege weten te boeken. In Groningen werd met 0-4 van Oryx gewonnen. Een ploeg die vrij bekend is en de afgelopen jaren regelmatig een struikelblok bleek te zijn.

Trias begon niet goed aan de wedstrijd. De dames leken ongeconcentreerd en keken al gauw tegen een kleine achterstand aan. Swiersema kwam in de time-out dan ook met het feit dat de meeste punten die voor Oryx op het scorebord stonden, te danken waren aan fouten van Trias. ‘Minder fouten maken’, luidde dan ook de opdracht. Hoewel het tot het slot van de set Oryx was dat op voorsprong stond, wisten de Trias-dames op laatste moment de set toch nog te winnen: 22-25.

De tweede set begonnen de dames beter. Vooral met wat service-druk wisten de dames Oryx voor te blijven. Ook aanvallend maakten de dames deze set de punten beter af. Vooral de aanvalsters op het midden wisten aardig wat punten te scoren. Deze set ging dan ook vrij makkelijk naar Trias: 14-25.

Nu was het zaak om dit vast te blijven houden. Makkelijker gezegd dan gedaan zo bleek, want deze set ging weer beangstigend lang gelijk op. Met de nodige tips vanaf de kant vochten de dames zich door deze moeizame set. Een set waarin ze nog bijna de setwinst aan zich voorbij lieten gaan maar die de dames met 25-27 toch naar zich toe wisten te trekken.

De dames van Trias hebben dit seizoen een duidelijk doel voor ogen en dat is het kampioenschap. Zaak is dan wel om nergens punten te laten liggen. De laatste set was dan ook, ondanks het feit dat de wedstrijdwinst al binnen was, een belangrijke set. Concurrenten in deze klasse zullen tegen deze tegenstander waarschijnlijk geen punten laten liggen.

De set begon niet veelbelovend. Al gauw keken de dames tegen een achterstand aan van vijf punten. Een aardig gat dus. Hoewel het meegereisde publiek ook in deze set niet het beste spel van Trias te zien kreeg, wisten de dames met name door hun service weer terug in de set te komen. Ook deze set was weer onnodig spannend maar de dames wisten deze wel te winnen: 24-26.

Ondanks een moeizame wedstrijd toch de eerste 4-0 van het seizoen. Aan de dames om in de wedstrijd van volgend weekend weer te laten zien wat ze in huis hebben. Die wedstrijd vindt plaats in Delfzijl om 18. 00 uur. De tegenstander is dan Kroton 1.

* Oryx – Trias 0-4.
Setstanden 22-25, 14-25, 25-27 en 24-26.

No Replies to "Volleybaldames Trias boeken derde zege"