Winsum zet jubilerend VEV ’67 opzij

Winsum heeft na een bliksemstart verdiend van VEV ’67 weten te winnen. De bezoekers wilden wel, maar kwamen gedurende het duel niet vaak in de buurt van doelman Germen Bouwman. Na negentig minuten stond er, net als een week eerder tegen Noordscheschut, een 3-0 eindstand op het scorebord van de club uit het kanodorp en dus heeft men daar reden genoeg om met enig optimisme vooruit te kijken. Voor VEV ’67 betekende het verlies de derde nederlaag op rij.

De Winsumers kwamen goed uit de startblokken op het verregende sportpark. Binnen drie minuten was het al raak voor de gastheren toen keeper Erwin Mensink het nakijken had nadat Tim Hoff een voorzet van aanwinst Rogier Krohne tot doelpunt had weten te promoveren.

Een dergelijk begin geeft de burger moed en dat was aan Winsum ook te zien. Toch leek VEV ’67 zich enigszins te herstellen van de vroege optater, al bleef het te ver uit de buurt van het Winsumer strafschopgebied om voor onrust te zorgen.

Die onrust was er pas na een dik half uur spelen. Een mislukt schot van Jeffrey Visser buiten beschouwing latend, kun je rustig stellen dat hij wel de grootste mogelijkheid kreeg om de Winsumers pijn te doen. Marcel Pannekoek leverde het leer bij Visser in en die had op zijn beurt iets fraais in gedachten. Het lobje waarmee hij Bouwman kansloos dacht te laten, was niet scherp genoeg. De sluitpost plukte het leer uit de lucht en voorkwam daarmee de gelijkmaker.

Met wat meer fortuin was die misser meteen afgestraft, maar de poeier van Rick Schaaphok verdween over het doel van Mensink. Lang hoefde Schaaphok niet te treuren, want waar hij had gefaald was Maikel Hoormann wel trefzeker. En hij mocht Krohne bedanken als zijnde de aangever. Scheidsrechter Wiersma uit Drachten kon opnieuw naar de middenstip wijzen: 2-0.

Het enigszins gehavende VEV ’67 had op dat moment al een pion verloren. Het optreden van aanvoerder Gerhard van den Berg duurde namelijk nog geen kwart wedstrijd. Hij verstapte zich op het drassige veld en moest geblesseerd afhaken. Zijn plek in het veld werd door Mats Wolthuis ingenomen.

Wat de gasten ook probeerden, het wist de thuisclub zelden in verlegenheid te brengen en toen het na een klein uur spelen ook nog 3-0 werd, viel het doek definitief. Invaller Wouter Bloem, hij verving Stan Buikema, kreeg de bal van Hoff aangespeeld en was even later de gevierde man.
VEV ’67 wist er nog één mogelijkheid tegenover te zetten. Winsum lette achterin even niet goed op en daar dacht Rense Dijk van te kunnen profiteren. Zijn inzet ketste echter af op de voet van Bouwman.

Overigens haalde ook Pannekoek de eindstreep niet. Net als Van den Berg kwam hij ook niet goed uit op het veld en hoewel het niet ernstig leek, besloot coach Robert Bos geen risico te nemen. Hij haalde zijn speler naar de kant en liet Joshua van Dijk opdraven.

Hoewel Winsum nog wel wat mogelijkheden kreeg (Schaaphok en Bloem), doofde de vlam daarna snel. Winsum trok aan de handrem en VEV ’67 kon de moed en het gaspedaal niet meer vinden om het eindresultaat een beter aanzien te geven.

Bos was tevreden over het eindresultaat. ‘Ik ben van mening dat de verschillen in deze klasse kleiner zijn geworden. We kunnen er heel moeilijk over doen, maar je weet dat je dit soort wedstrijden zult moeten winnen om een goede klassering mogelijk te maken. Daar komt nog bij dat we bij vlagen goed hebben gespeeld en natuurlijk hielp het ook dat we op belangrijke momenten scoren. Daardoor ontneem je een tegenstander heel snel de moed.’

* Winsum – VEV ’67 3-0 (2-0). Tim Hoff 1-0; Maikel Hoormann 2-0; Wouter Bloem 3-0 (foto: Sterkenburg Media).

No Replies to "Winsum zet jubilerend VEV '67 opzij"