Opnieuw thuiszege voor DIO Bedum

De volleyballers van Kenders Bouw – DIO/Bedum hebben zaterdag nog maar eens laten blijken dat sporthal de Beemden een haast onneembare vesting is. De heren wisten met 3-1 te winnen van debutant MKB Accoutants / VCV. Door deze overwinning zijn de Bedumers in competitieverband al ruim een jaar ongeslagen in eigen huis.

Coach Edwin ten Kate van DIO kon ook deze wedstrijd niet beschikken over zijn voltallige selectie. Jochem van Diepen en Dewi Verseput waren met vakantie en naast de lang geblesseerde Jan Bakker waren ook Lennart Harmsen en Michael ter Veer niet in staat te spelen. Hierdoor moest Ten Kate wederom aanpassingen doorvoeren. Bert Bouwers ging van de mid-positie naar de diagonaal en uit het tweede team van de Bedumer vereniging kwamen Tobias Havinga en Mike Bosscher de ploeg versterken.

De gastheren begonnen, mede door de aanpassingen, wat onwennig aan de wedstrijd. Voornamelijk op de serve werden veel fouten gemaakt. VCV wist hierdoor al redelijk snel een gat te slaan, waardoor DIO in de achtervolging moest. De foutenlast bleef echter te hoog, waardoor de eerste set met ruime cijfers naar de ploeg uit Veenendaal ging: 18-25.

In de tweede set werd de druk van de Bedumers opgevoerd. De pass lag een stuk beter dan in de eerste set. Hierdoor kon spelverdeler Thijs Homan zijn aanvallers goed in stelling brengen. Halverwege de set stond er een ruime voorsprong van 16-10 op het bord. VCV stond bij vlagen wel goed te verdedigen, maar aanvallend nam bij hen de foutenlast verder toe. Het gat werd alsmaar groter in het voordeel van DIO/Bedum. Uiteindelijk werd de tweede set met 25-16 binnengehaald.

Beide ploegen hielden elkaar in het begin van de derde set in evenwicht. Bij een stand van 12-10 in het voordeel van DIO/Bedum, wist de thuisploeg verder uit te lopen. Dit kwam mede door een rode kaart aan de kant van VCV. Bij een stand van 23-17 leek ook dit een eenvoudige set te worden. VCV kwam echter nog terug tot 24-21, maar daar bleef het bij. De derde set ging met 25-21 naar DIO.

VCV gaf zich niet zonder slag op stoot gewonnen en begon voortvarend aan de vierde set. Al snel stond er een 0-5 score op het bord. Op dat moment sloeg het noodlot toe voor de Bedumers. Bij een aanval van VCV kwam een speler van de ploeg uit Veenendaal onder het net. De blokkerende Gerben Geertsema kwam bij het landen op de voet van de VCV’er terecht, waardoor deze dubbel ging. Hierdoor werd het spel enige tijd stilgelegd. Gerben Geertsema werd vervangen door Tobias Havinga.

DIO toonde juist op dat moment veerkracht en wist zich terug te vechten in de wedstrijd. Bij een stand van 6-11 in het voordeel van VCV, kwam Nathan Jonker aan serve. Met enkele uitstekende ballen wist hij de thuisploeg dichterbij te brengen. Aanvallend ging er bij VCV juist meer mis.

Niet veel later had DIO de achterstand omgebogen in een 14-11 voorsprong. Vanaf dat moment waren de Bedumers los. VCV kon geen grip meer krijgen op de aanvallen van Nico Hoekstra en Nathan Jonker. Ook blokkerend werden er veel punten gewonnen door DIO. Met 25-20 pakten de Bedumers ook de vierde set en wonnen daarmee de wedstrijd met 3-1.

Coach Ten Kate was na afloop van de wedstrijd uitermate tevreden over de manier waarmee de ploeg zich heeft weten te herstellen na het verlies tegen Olhaco en na het uitvallen van Gerben Geertsema. Hij zal het de komende weken zonder Geertsema moeten doen. DIO kan dan wel weer beschikken over Jochem van Diepen en Dewi Verseput. Zaterdag zal Kenders Bouw – DIO/Bedum het in een uitwedstrijd opnemen tegen Webton Hengelo. DIO heeft twee punten meer dan de ploeg uit Hengelo en wil die marge het liefst uitbreiden. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

* Kenders Bouw/DIO Bedum – MKB Accountants/VCV 3-1. Setstanden: 18-25, 25-16, 25-21 en 25-20 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Opnieuw thuiszege voor DIO Bedum"