Holwierde nog steeds zonder puntverlies

Na de gewonnen derby tegen Poolster deed coach Eddy Tuik nog heel bescheiden. ‘Het is zaak dat we zo snel mogelijk bij de onderste plaatsen weg komen’, aldus de oefenmeester. Hoe anders liggen de kaarten na de vierde overwinning op rij voor de promovendus. Holwierde versloeg Westerlee met maar liefst 5-0 en is de enige club in de 4e klasse D zonder puntverlies.

Op het eigen sportpark Katmis groeit het zelfvertrouwen van de roodwitten met de week. En waarom ook niet, want Holwierde heeft een leuk, goed voetballend team met spelers die het werk niet schuwen en de wat meer sierlijke voetballers in de persoon van Jurelly Torbed.
Het duel wilde aanvankelijk niet echt op gang komen. Aan beide kanten vielen wel wat kleine mogelijkheden te noteren, maar het sportieve vuurwerk liet nog even op zich wachten. Het duurde tot ver in de eerste helft alvorens het thuisfront voor het eerst opveerde. De ingeschoten bal vloog echter via de paal in de handen van de doelman van Westerlee. Het zou uitstel zijn, want Yirsan Bouman brak het duel open met een prima schot: 1-0.

Het tweede bedrijf was amper op gang gekomen toen de bal voor de tweede keer in het doel van Westerlee lag. Jurelly Torbed was de gevierde man: 2-0. Vanaf dat moment was er maar een ploeg die voetbalde en dat was Holwierde. De mannen van Tuik lieten zien dat er dit seizoen met hen rekening gehouden moet worden, al wil de oefenmeester nog steeds niets van al te hoge verwachtingen weten.
Torbed was ook verantwoordelijk voor de 3-0 en diende daarmee de definitieve nekslag toe. Westerlee was niet meer bij machte iets terug te doen en kreeg nog twee treffers om de oren van het feller en meet veel passie spelende Holwierde. Yirsan Bouman en Teun Westerhuis schoten het kwintet vol: 5-0.

Na het laatste fluitsignaal was er alle reden om met een tevreden gevoel op het duel terug te kijken. Holwierde laat niet alleen de concurrentie verbaasd staan, maar verrast zichzelf waarschijnlijk nog het meest. Hoewel het seizoen nog lang is en er nog veel punten te vergeven zijn, kan het team van Eddy Tuik in ieder geval op een droomstart terugkijken. De grote vraag is hoe lang de Holwierders nog op de roze wolk mogen blijven bivakkeren.

Zaterdag wacht een nieuwe uitdaging als men SJS uit Stadskanaal op bezoek krijgt. De Knoalsters veegden op eigen veld het Garmerwolder GEO met 5-0 van de grasmat. Zij worden ook gezien als een van de ploegen die hoog op de ranglijst zou moeten kunnen eindigen.

* Holwierde – Westerlee 5-0 (1-0). Yirsan Bouman 1-0; Jurelly Torbed 2-0; Jurelly Torbed 3-0; Yirsan Bouman 4-0; Teun Westerhuis 5-0 (foto: René Battjes).

No Replies to "Holwierde nog steeds zonder puntverlies"