Appingedam gaat opnieuw onderuit

DVC Appingedam heeft op eigen veld een nederlaag geleden tegen Be Quick. De Esserberg-bewoners trokken met 0-2 aan het langste eind in het gevecht met de ploeg van trainer Erwin Buurmeijer. Er was de thuisclub veel aan gelegen om een driepunter te scoren, want de buit is met een schamel puntje erg mager.

De gastheren begonnen niet eens zo slecht aan het treffen, kregen wat kansjes via bijvoorbeeld Daan van Dortmont, maar waren in het benutten daarvan niet zakelijk genoeg. De eerste de beste keer dat Be Quick er uit kwam, was het ook meteen raak. Nick Veentjer wist het speeltuig onvoldoende weg te werken en vervolgens mochten de gasten aan iets moois proberen te knutselen. Het was opvallend hoe gemakkelijk men Tom Warmels in de 12e minuut zijn gang liet gaan. Hij kreeg alle ruimte om het strafschopgebied van de Damster Voetbal Combinatie binnen te stormen en voor de openingstreffer uit te halen: 1-0.

De vroege tegengoal betekende een lelijke tegenvaller, maar er was uiteraard nog tijd genoeg om reparatiewerkzaamheden te verrichten. Voetballend ging het allemaal vrij aardig, maar de echte mogelijkheden ontbraken om het de gasten moeilijk te maken.

Net als in de eerste helft, was ook het begin van de tweede helft van dien aard dat men op betere tijden voor DVC mocht hopen. Het wilde echter maar niet lukken om uit de aanvallen fatsoenlijke kansen te scheppen. Gaandeweg de tweede helft moesten de gastheren steeds meer risico’s nemen om alsnog een goed resultaat af te dwingen.

Dat het weggeven van ruimte tot messcherpe tegenstoten kan leiden, ondervond de thuisclub aan den lijve. Be Quick was er tussenuit geknepen en leek op weg naar een tweede treffer. Joachim Douma besloot echter aan de noodrem te trekken. Dat leverde hem geel op en de gasten een strafschop, omdat de zondaar zijn fout in de zestienmeter had begaan. Vanaf elf meter maakte Janco van der Berg in de 82e minuut geen fout en schoot zijn ploeg in veilige haven: 0-2.

Coach Erwin Buurmeijer was uiteraard teleurgesteld over het eindresultaat: ‘Voetballend doen we het wel redelijk, maar ook niet meer dan dat. We dwingen te weinig af, maar ondanks de magere resultaten hoeven we niet in paniek te raken. Dat er iets moet gebeuren is duidelijk. Het is gewoon een kwestie van hard blijven werken. Mensen moeten ook niet verwachten dat we meteen bovenin mee kunnen strijden.’

* Appingedam – Be Quick 0-2 (0-1). Tom Warmels 0-1; Janco van der Berg (strafschop) 0-2.

No Replies to "Appingedam gaat opnieuw onderuit"