Trias knokt zich terug van achterstand

De volleybaldames van Trias hebben zaterdag in de Brede School Noord in Delfzijl tegen Kroton DS1 gespeeld. Een tegenstander waarvan alleen bekend was, dat zij alle wedstrijden met 3-2 hadden gewonnen. Voor Trias een lastig gegeven om conclusies uit te kunnen trekken. Bij het inslaan werd echter duidelijk dat de dames van Kroton over aardig wat aanvalskracht beschikten. Dat hoefde natuurlijk niks te betekenen, zolang Trias maar de blokkering zou weten te zetten en scherp zou zijn in de verdediging. Na een spannend duel, waarin Trias met 0-2 in sets achter kwam te staan, wisten de volleybalsters toch nog met 3-2 te winnen.

Net als in de voorgaande twee wedstrijden begonnen de dames niet scherp. Op alle vlakken werden fouten gemaakt, maar het aantal service-fouten was opvallend. Dit was zo ernstig dat er gesteld kan worden dat de set op het aantal opslagfouten werd verloren. Met 19-25 was er aardig wat werk aan de winkel.

Tijdens de tweede set kwam de pass al wat beter aan bij de spelverdeelster en kon Trias beter bijblijven. De dames kregen vanaf de kant mee dat er met vol overtuiging moest worden aangevallen. De aanvalskracht van Kroton was te sterk om de ballen alleen maar in te brengen. Kroton kon in zulke gevallen de bal meestal netjes verwerken om vervolgens zelf de punten af te maken. Hoewel Trias in deze set goed bij wist te blijven was het net niet genoeg en dus ging ook deze set naar Kroton: 23-25.

Een 2-0 achterstand aan het begin van de derde set was iets dat de dames van Trias niet vaak hadden meegemaakt. Nu konden ze laten zien hoe veerkrachtig ze eigenlijk zijn, de wedstrijd was immers nog niet verloren. De derde set begon dan ook scherper. Een aantal dames wist hun service op orde te krijgen en de nodige punten te scoren.

Aan de buitenkant ontdekten de aanvalsters dat de ballen die rechtdoor geslagen werden het meest effectief waren en vaak punten opleverden. Ook op het midden waren de dames lekker bezig. Ballen werden geblokkeerd en de aanvallen werden netjes afgemaakt. Alsof Trias de eerste twee sets op gang moesten komen waren ze deze set duidelijk de bovenliggende partij en ging de set vrij gemakkelijk naar Trias: 25-15.

De derde set zorgde bij de dames voor het nodige zelfvertrouwen en motivatie. De vierde set lieten ze dit goede gevoel dan ook niet varen. Hoewel er over de service nog wel het een en ander viel op te merken, werden de punten nog altijd gemaakt met de aanval. Af en toe hadden de dames nog een dip wat de passing betreft. Dit wisten ze met wat schuiven in de opstelling enigszins op te lossen. Ook de vierde set ging naar trias met 25-19.

Wat bij aanvang van de vijfde set wellicht in het voordeel van Trias speelde, was het feit dat zij na een 2-0 achterstand terug waren gekomen tot een 2-2 stand in sets. Voor Kroton gold natuurlijk het omgekeerde, zij hadden een 2-0 voorsprong weggegeven.

In het eerste deel van de set ging het erg gelijk op. Door beide teams werd niet echt een gat geslagen. Toen er bij het bereiken van de ‘acht’ op het scorebord van helft gewisseld moest worden, nam Trias de overhand en sleepten ze de set en de wedstrijd binnen: 15-11.

De komende twee weken wordt er door Trias DS1 geen wedstrijd gespeeld maar heeft trainer André Swiersema genoeg om mee aan de slag te gaan. In de competitie heeft Trias nog niet laten zien wat ze in huis hebben en maken ze het zichzelf vaak te moeilijk. Op 4 november spelen de dames een wedstrijd in Appingedam tegen Abiant/Set Uppers DS1 (20.00 uur). Een tegenstander die ze in een toernooi voorafgaande aan het seizoen al eens wisten te verslaan. Aan de dames om de komende twee weken goed te benutten om op 4 november te kunnen knallen.

No Replies to "Trias knokt zich terug van achterstand"