WEO worstelt zich naar gelijkspel

Het Woldendorper WEO heeft zich in het thuisduel tegen Drieborg in de slotfase de kaas nog van het brood laten eten. Een treffer van Niels Jansen in het ronduit matige duel leek voldoende voor een driepunter te zijn. Zes minuten voor het laatste fluitsignaal lieten de gastheren zich echter verrassen en liep doelman Mickeal Bos ook nog eens de rode kaart op. Aan de 1-1 stand veranderde echter niets meer.

Op papier zou WEO niet veel moeite met Drieborg moeten hebben. Zelf had het team van trainer Bob Mulder de volle buit uit twee duels weten te halen, terwijl de gasten tot aan de aftrap slechts een schamel punt op hun conto hadden staan.

De zon deed zijn uiterste best om de toeschouwers een zomers gevoel te geven en kennelijk hadden de prima weersomstandigheden ook hun weerslag op de acteurs. Het duel wilde maar niet op gang komen. WEO begon wel goed, kwam een paar keer dreigend door, maar miste de gretigheid en de zuiverheid in de passing toen het eenmaal in het vijandelijke strafschopgebied was opgedoken.

Het duurde welgeteld tot de 35e minuut alvorens er sprake was van iets dat op een kans leek. De tot aan dat moment nauwelijks op de proef gestelde doelman Bos zag een vuurpijl van Bart Weeke op zich af komen en bokste de bal over de achterlijn. De corner leverde de gasten niks op.

Een van de mooiste aanvallen van WEO kwam over de rechtervleugel tot stand. Arnoud ten Have stond aan de basis van het driehoekje dat hij samen met Kylian Verbeek en Erik Woldendorp opzette. De voorzet van laatstgenoemde had een beter lot verdiend dan de vermetele poging die achter het doel van Drieborg belandde.

Zo sleepte het eerste bedrijf zich naar het einde, kregen de mensen langs de lijn voetballend gezien weinig te bewonderen en moest het tweede deel van de wedstrijd wat soelaas bieden.

En net als voor de thee begon WEO ook nu weer goed. Met een groot verschil, want in een tijdsbestek van een kwartier kregen de geelzwarten drie dotten van kansen, waarbij Niels Jansen telkens als slotstuk werd gebruikt. Zijn eerste poging mislukte, de tweede keer dat hij voor de neus van doelman Mart Bakker opdook was het wel raak. In eerste instantie leek de goalie het gevaar nog te kunnen keren, maar de bal viel in de kluts nog een keer voor de voeten van Jansen en nu was het wel raak: 1-0.

De wedstrijd had een treffer nodig om te ontbranden, maar de brandstof was al snel weer op. Na een knap ingestudeerde en dito uitgevoerde vrije trap leek WEO de marge te verdubbelen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de overzijde dacht Kevin Nanninga raak te koppen na een vrije trap van Pieter Bakker, maar hij mikte te hoog.

Het niveau daalde zienderogen en het had er alle schijn van dat die ene treffer ook de laatste zou zijn die de toeschouwers te zien zouden krijgen. WEO probeerde het met diepe ballen op Jansen, maar voorin was veel te weinig beweging om Drieborg echt in verlegenheid te brengen. De gastheren toonden te weinig lef en gingen de duels maar half aan. Wat coach Mulder ook probeerde, zijn mannen waren allesbehalve scherp.

Er moesten nog zes minuten gespeeld worden toen een bal van Drieborg vanaf de rechterkant zomaar ingebracht kon worden en WEO niet in staat bleek het leer weg te rossen. Nanninga was al een paar keer dicht bij een treffer geweest, maar nu liet hij zich de kans niet weer ontnemen. Hij schoot van dichtbij raak en tekende daarmee voor de 1-1.

Een behoorlijke domper voor WEO, dat nog een tik kreeg te verwerken toen de verdediging van de thuisclub een diepe bal verkeerd inschatte en Nanninga er tussenuit wist te knijpen. Doelman Bos was echter niet van plan om hem de vrije doortocht te verlenen en tikte de aanvaller aan. Die actie  kwam hem op rood te staan. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door veldspeler Bert Jager. Wat overbleef was de vrije trap van de bezoekers, maar die spatte uiteen op de geelzwarte muur.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste keer en konden de supporters simpel vaststellen dat beide ploegen blij met het punt mochten zijn. Speltechnisch was het bepaald niet hoogstaand geweest. Kansen waren een schaars goedje en als ze er al waren, werd er slordig mee omgesprongen.

Oefenmeester Bob Mulder kon na afloop niet tevreden zijn over de verrichtingen van zijn mannen. ‘Natuurlijk missen we wel wat vaste krachten, maar dat mag geen excuus zijn. Dit is niet het niveau dat wij normaliter kunnen halen. Dat we tegen een ploeg als Drieborg niet verder komen dan een gelijkspel, zegt meer over ons dan over hun. Dit was gewoon slecht van onze kant. Wij kunnen veel beter.’

* WEO – Drieborg 1-1 (0-0). Niels Jansen 1-0; Kevin Nanninga 1-1.

No Replies to "WEO worstelt zich naar gelijkspel"