Eerste nederlaag volleyballers LSV

Na drie overwinningen op rij zijn de volleyballers van LSV uit Loppersum zaterdag in Delfzijl tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Tegen Trias 2 werd nog wel de eerste set gewonnen, maar daarna was Trias de bovenliggende ploeg en ging de wedstrijd met 3-1 naar de Havenkanters. Het uitvallen van diagonaalspeler Arnold Hovenga bleek van grote invloed voor de Lopsters. Hovenga ging aan het einde van de eerste set zwaar door zijn enkel en zal de komende weken noodgedwongen vanaf de zijlijn moeten toekijken.

Tot aan de blessure speelde LSV uitstekend. De ploeg was gretig, verdedigde veel en scoorde regelmatig. Met een goed lopende opslag wist het team de tegenstander bovendien constant onder druk te zetten. LSV, dat het nog steeds moet stellen zonder aanvoerder Wouter Haak vanwege een knieblessure, liep gestaag weg bij Trias en kwam halverwege op een 19-14 voorsprong. Het fanatisme en plezier straalde van de ploeg af, maar dat was in één klap verdwenen toen Arnold Hovenga in een poging een scherpe bal op de netrand door te tikken bij z’n landing helemaal verkeerd terecht kwam.

Bert Vink kwam voor hem in het veld, er werd afgesproken ‘gewoon’ door te gaan met waar de ploeg tot dan toe mee bezig was, maar de schrik zat er toch in bij de Lopsters en de scherpte was er af. Trias kwam puntje voor puntje dichterbij en stond op 25-24 zelfs op setpunt. Juist op dat moment perste LSV er drie scores uit en werd de set er alsnog terecht uitgesleept: 25-27.

In de drie volgende sets gingen de teams tot halverwege gelijk op, maar wist Trias vanaf dat moment elke keer weg te lopen. LSV ging er nog wel voor, maar kon het niveau van de eerste set helaas niet meer terug pakken. Een degelijk en aanvallend sterk spelend Trias bleek in set twee, drie en vier net even sterker en wist de overwinning uiteindelijk relatief eenvoudig binnen te halen.

Een aantal opslagseries van oud-LSV’er Jan Timmerman droegen bij aan de zege van de thuisploeg en waar Trias de punten aanvallend binnen bleef halen lukte het LSV te weinig om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. De prima fluitende scheidsrechter De Jong blies na 25-19, 25-15 en 25-18 voor het laatst en kon vervolgens een 3-1 overwinning voor Trias op het wedstrijdformulier noteren.

Aan de kant van LSV is het te hopen dat Arnold Hovenga niet al te lang uit de roulatie is, want met de blessure van Wouter Haak en een aantal pijntjes bij andere spelers wordt de spoeling steeds dunner bij de Lopsters. En dan te bedenken dat de ploeg vanavond (woensdag) alweer aan de bak mag. Om 20.30 uur spelen de mannen in eigen Boshal voor het bekertoernooi tegen Trias heren 1 dat in de 3e divisie uitkomt, twee klassen hoger dan eersteklasser LSV.

* Trias 2 – LSV 1 3-1. Setstanden 25-27, 25-19, 25-15 en 25-18.

No Replies to "Eerste nederlaag volleyballers LSV"