DRC Phoenix door koploper geveld

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl moesten zondag op bezoek bij koploper RC Dwingeloo. De vogel die, na de laatst gespeelde wedstrijden, nog bezig is uit zijn as te herrijzen toonde een sterke inzet maar moest de punten aan Dwingeloo laten. De gastheren wonnen met 72-24.

Na het startsignaal gingen de eerste tien minuten van het spel gelijk op. Toch was het Dwingeloo die de eerste try en conversie op het scorebord wisten te zetten. Dwingeloo was goed op elkaar ingespeeld en wisten de stand te vergroten. Phoenix bleef vechten voor wat het waard was. Tackle na tackle wisten ze de turfstekers op hun eigen helft te houden.

Toch wist Dwingeloo met een sterk spelende tweede center door de verdeging van DRC Phoenix te breken en de score naar 21-0 te tillen. DRC Phoenix liet het hoofd niet hangen. Na een gewonnen scrum maakten de driekwarten goed gebruik van de situatie en wisten ze de eerste try te scoren met drie tegenstanders aan het shirt. Tot aan de rust bleef Dwingeloo sterk in haar spel en zette de ruststand op 35-7.

Na een peptalk van de coach was DRC Phoenix helemaal klaar voor de tweede helft. Phoenix kwam sterker uit de pauze dan ooit tevoren, door vele tackles te maken werd de moraal van de Delfzijlsters geboost. Meter voor meter wist men dichter bij de trylijn van Dwingeloo te komen. Door een sterke crash vanuit de voorwaartsen wist Phoenix wederom punten te scoren. Het dominerende spel van Dwingeloo begon terug te komen. Phoenix wist nog een try te scoren, maar dat woog niet op tegen de punten die Dwingeloo op het scorebord wist te zetten.

Tegen het einde van de wedstrijd was Phoenix gebrand op nog één laatste try. De fly-half van Phoenix die het hele duel al kostbare meters had gewonnen, wist Phoenix een line out in de 22 van de thuisclub te kicken. Na een goede uitgespeelde lijn wist de tweede center van Phoenix de verdediging van Dwingeloo te doorbreken.

Het was Dwingeloo dat met goed scrumwerk de laatste try wist te scoren, waardoor de eindstand op 72-24 werd bepaald. Komend weekeinde speelt DRC Phoenix thuis tegen The Big Stones uit Havelte. De kickoff op sportpark Uitwierde vindt om 14.30 uur plaats (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "DRC Phoenix door koploper geveld"