Corenos in slotfase langs Stedum

Het heeft er lange tijd de schijn van gehad dat thuisclub Corenos en het bezoekende Stedum tot in het oneindige hadden kunnen voetballen alvorens ze tot scoren waren gekomen. In de slotfase sloegen de gastheren echter alsnog toe. Twee rake aanvallen waren voldoende om de drie punten in eigen huis te houden en een wedstrijd te beslissen die niet hoogstaand, maar wel spannend was.

Het was alweer een poosje geleden dat beide teams in competitieverband tegenover elkaar stonden. De laatste keer dat de kemphanen elkaar om de punten bevochten was namelijk al twintig jaar geleden. Toen werd het 4-0 voor Corenos en het zou, volgens assistent Frits Meeuwes van Corenos ook nu niet doelpuntloos blijven.

Trainer Wim Nubé van Stedum had nogal wat personele problemen. De ziekenboeg van de Stedumers was rijkelijk gevuld. Daarbij opgeteld kwam nog eens dat er ook in de basis wat spelers rondliepen die allesbehalve okselfris waren.

Corenos begon beter aan de wedstrijd dan de Stedumers, die grote delen van de eerste helft met zichzelf en de bal in de knoop lagen. Opbouwend was het niet best wat de geelzwarten lieten zien. Er werd veel te gemakkelijk balverlies geleden en ondanks dat ze fysiek meer in de strijd konden werpen, wist de thuisclub de meeste duels te winnen.

Een van de eerste keren dat men bij Stedum de billen bijelkaar kneep, was toen Anne Jan ten Harkel de bal bij Gerrie Winkel wist te krijgen, maar laatstgenoemde vergat de bal te raken en Corenos op voorsprong te zetten. Jordan Muller was de volgende die doelman Bert-Jan Zijlema dacht te verschalken. Het schot was geplaatst, maar de bal werd door de sluitpost onder de lat weggetikt. Behoudens wat te gemakkelijke schoten van afstand had Stedum aanvallend nog niet veel laten zien.

Het was pas in de 34e minuut alvorens de verdediging van Corenos een gaatje liet waar Robbert Slager vanaf de linkerkant in wist te duiken. Zijn poging om tot bij doelman Sven knot te geraken liep echter dood, terwijl een schot van zijn voet even later over de lat vloog.
Vlak voor de pauze verloor Stedum Jacco Santing. Hij was een van de spelers die toch al niet voluit kon gaan, maar het in ieder geval had geprobeerd. Zijn vervanger was Tim Ypey. De invaller kweet zich goed van zijn taak, maar kon ook niet verbloemen dat Stedum in het eerste bedrijf geen schim was van de ploeg die een week eerder Poolster op een remise had weten te houden.

Na de doelwisseling was het opnieuw even flink doorademen voor Stedum. Na een corner van Corenos plofte de bal in het doelgebied van Stedum en waren er heel wat voeten die de bal graag hadden willen raken, maar het was uiteindelijk Stedum dat het gevaar wist te bezweren.

En toen brak de periode aan dat de gasten eigenlijk hadden moeten scoren en beide keren was er een hoofdrol weggelegd voor Diederik Dijk. Een keer soleerde hij langs de achterlijn het strafschopgebied binnen. Iedereen dacht dat hij de aanval ook zou afronden, maar de hoek bleek te moeilijk. De korte voorzet die volgde leverde niet het gewenste resultaat op. Niet veel later schoot Dijk recht op de voeten van Knot en zo ging ook die kans verloren.

Het was de beste fase van de gasten, die iets gretiger de duels aangingen en er voor zorgden dat Corenos verdedigend op zijn hoede moest zijn. Naarmate de tijd vorderde had het er echter alle schijn van dat er niet meer gescoord zou worden. In de 81e minuut werd de ban alsnog gebroken. Nadat Jordan Muller eerst nog had verzuimd een voorzet van rechts binnen te schieten, was hij amper zestig tellen later wel succesvol met het hoofd: 1-0.

Stedum probeerde nog wel wat terug te doen, maar ontbeerde de kracht om zich op te richten en op jacht naar de gelijkmaker te gaan. In de 91e minuut werd het duel definitief beslist. Weer kwam het leer vanaf de rechterkant en werd op dertien meter van het Stedumer doel gelegd. Joran Knot had tijd genoeg om een hoek uit te zoeken en hoefde niet eens extreem hard te schieten om Zijlema andermaal te passeren: 2-0.

‘Het moest van ver komen en eigenlijk had ik me al met een gelijkspel verzoend, maar desondanks ben ik blij dat we de wedstrijd in de slotfase toch nog in eigen voordeel hebben weten te beslissen. Op basis van de eerste helft is de overwinning wel verdiend’, vertelde Peter Ernst.

Zijn collega Wim Nubé vond het jammer dat zijn ploeg de grote kansen niet had weten te benutten. ‘Als ons dat was gelukt, hadden we een grote kans op drie punten gemaakt. Op basis van de tweede helft zou het ook wel verdiend zijn geweest’, vond de oefenmeester.

* Corenos – Stedum 2-0 (0-0). Jordan Muller 1-0; Joran Knot 2-0.

No Replies to "Corenos in slotfase langs Stedum"