Lopster Thomas Kwint start seizoen prima

De traditionele start van het crossseizoen in Noord-Nederland vond dit weekend voor de 53e keer plaats in Dwingeloo. Thomas Kwint uit Loppersum stond aan de start bij twee onderdelen en was daarin succesvol.

Kwint (links op de foto) begon met de sprintcross. Het parcours hiervoor bestond uit twee kleine ronden van 500 meter over de bospaden rond het zwembad De Paasbergen. Voor dit onderdeel is geen leeftijdscategorie en zo stond de Lopster als 17-jarige tussen diverse senioren. Bij doorkomst liep Kwint op een derde plaats, maar door een sterke eindsprint slaagde hij erin als tweede te eindigen achter oud-teamgenoot Lars van Hoeven van AV Heerenveen. De kilometertijd was 2 minuut 55 seconden en dat betekende dat Kwint maar liefst 12 seconden sneller was dan vorig jaar.

Een uur later stond de cross voor B-junioren op het programma. Naast Kwint stonden ook de twee sterkst denkbare opponenten uit Noord-Nederland aan de start, te weten Jan Oldhoff uit Leeuwarden en Jan Bouwknegt uit Hoogeveen. Voor Kwint telde in deze race alleen de winst. In een tactische race versnelde de Noord-Groninger in de laatste ronde waardoor hij een mooie eerste plaats op zijn palmares kon bijschrijven. Bouwknegt eindigde op 5 seconden als tweede en Oldhoff moest uiteindelijk 24 seconden toegeven.

Voor Kwint was deze cross een mooie start voor het indoorseizoen waarvan het hoogtepunt het NK in februari 2018 zal zijn. Tot die tijd zal Kwint nog op diverse indoorwedstrijden in Dortmund en Apeldoorn verschijnen en mogelijk in een enkele cross. Verder traint hij ook dit seizoen weer bij het RTC Atletiek in Groningen onder leiding van trainer Guido van Weeren.

No Replies to "Lopster Thomas Kwint start seizoen prima"