Poolster zet De Fivel simpel op zijspoor

Poolster heeft zich op eigen veld de kaas niet van het brood laten eten door De Fivel. De gasten uit Zeerijp kregen met 3-0 op de voetbalbroek en moeten nu even pas op de plaats maken. De geelzwarten uit Spijk bevinden zich in het selecte groepje dat jacht maakt op koploper Holwierde.

Beide ploegen zijn nou niet bepaald onbekenden voor elkaar en Poolster heeft zeker geen prettige herinneringen overgehouden aan de laatste twee ontmoetingen in competitieverband. Vorig seizoen wist het ándere Oranje’ namelijk beide duels met 2-0 te winnen. In de aanloop naar het duel op Oldencate bedroeg het onderlinge verschil op de ranglijst slechts een enkel punt en dus was het voor beide teams zaak een goed resultaat neer te zetten.

De gastheren begonnen prima aan de wedstrijd en zorgden al snel voor de nodige opwinding langs de zijlijn door tot twee keer toe de paal te raken. Het logische gevolg van de goede openingsfase was de goal die Dennis van Dijk op zijn naam liet zetten: 1-0. Er was maar een team dat voetbalde en dat waren de geelzwarten. De Fivel staat bekend vanwege de strijd die men wil leveren, maar dat bleek nu niet. De bezoekers werden overvleugeld door de thuisploeg, die individueel meer kwaliteit in huis had. ‘We speelden erg goed. Eigenlijk hadden we de wedstrijd al voor de rust moeten beslissen’, vertelde trainer Jaap Danhof na afloop.

De opnieuw excellerende Kevin Bijlsma was de enige die voor de thee nog aan scoren toe kwam (2-0), maar niets wees er op dat De Fivel het blad nog zou kunnen omdraaien. ‘Je weet dat je tegen een ploeg als Poolster meer moet bieden dan normaal. Ik ben van mening dat zij kwalitatief de beste ploeg van deze competitie hebben. Wij moeten dat met veel strijd compenseren en dat hebben we voor rust zeker niet gedaan. We hadden vooral moeite met hun linkerkant’, vindt oefenmeester Simon Schuil van de ploeg uit Zeerijp.

Na de doelwisseling probeerden de Riepsters het wel en werd Poolster enigszins achteruit gedwongen. De angst voor een tegengoal leek de gelederen van de geelzwarten binnen te sluipen, maar wat de gasten ook probeerden, de bal wilde niet goed vallen. Na driekwart wedstrijd was de dadendrang van De Fivel verdwenen en kon Poolster weer wat vrijer spelen.

Toen Kevin Bijlsma, bij afwezigheid van Jeroen de Groot tot aanvoerder gebombardeerd, in de slotfase de stand naar 3-0 had getild, was het duel definitief beslist. Hij was voor zijn tweede treffer al een paar keer kansrijk voor de neus van goalie Ruud Kuizenga opgedoken, maar wist het net toen nog niet opnieuw te vinden.

Poolster had zichzelf een prima dienst bewezen met het omzeilen van deze lastige klip. ‘De Fivel uit of thuis, het blijft een lastige ploeg om te bestrijden. Daar heb ik nu niet veel van gemerkt. Behoudens die korte periode in de tweede helft hebben we de wedstrijd gedomineerd en alleen verzuimd om het duel vroegtijdig op slot te gooien’, aldus Danhof.

Schuil: ‘Ik vond ons veel te timide spelen. Daarentegen moet ik toegeven dat Poolster met jongens als Dennis van Dijk en Kevin Bijlsma een stel prima aanvallers in huis heeft. Ook in de breedte zijn ze  verder dan ons. Wij missen dat soort spelers en moeten het van strijd hebben. Dat heb ik te weinig gezien en dus is de overwinning volledig verdiend. Eigenlijk hadden ze de wedstrijd voor de rust al gewonnen. Dat zal zaterdag tegen SJS anders moeten.’

* Poolster – De Fivel 3-0 (2-0). Dennis van Dijk 1-0; Kevin Bijlsma 2-0; Kevin Bijlsma 3-0.

No Replies to "Poolster zet De Fivel simpel op zijspoor"