Spijkster Niels Wiersema zwemt record

Niels Wiersema (20) uit Spijk heeft onlangs een nieuw provinciaal record gezwommen. De zwemmer van TriVia uit Groningen, waar wereldtopper Ranomi Kromowidjojo ook heel wat records heeft gevestigd, zwom tijdens de Swim Cup in Amsterdam op de 1500 meter vrije slag naar een tijd van 16.23.04 minuten, een record voor de leeftijd van 20 jaar. Het oude record stond op naam Erik Schroder, eveneens van TriVia. Hij zette op 19 december 2004 een tijd neer van 16.24.14 minuten.

Wiersema was tien jaar toen hij zwemmen begon. Zijn grote voorbeeld is Michael Phelps. De eerste vijf jaar kwam hij uit voor de Eemsrobben uit Delfzijl, daarna zwom hij vier jaar bij Nova in Stadskanaal en nu dus bij TriVia in Groningen. Records heeft hij nog niet eerder gezwommen. Zijn beste prestatie was de derde paats op de open Luxemburgse kampioenschappen op de 1500 meter vrije slag. Wiersema tweedejaars rechtenstudent aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

No Replies to "Spijkster Niels Wiersema zwemt record"