Derde zege Gonny Houtman in Delfzijl

Gonny Houtman uit Winsum heeft zondagmiddag in een stormachtig Delfzijl de Zeemijlenloop over zes zeemijlen (11.112 kilometer), bij de vrouwen 60 gewonnen.

De 1300 deelnemers, waaronder slechts 87 wedstrijdlopers, moesten allemaal opboksen tegen een stormachtige wind, die het vooral in het gedeelte net na de haven moeilijk maakte. Bij het gebouw van Groningen Seaports moesten ze niet alleen pal tegen de wind in, maar ook nog eens de moeilijkste helling nemen.

De afvaardiging van Artemis bestond uit negen leden. De organiserende vereniging AV Fivelstreek had een ronde van drie zeemijlen (5.556 kilometer) uitgezet, die een of twee keer moest worden afgelegd. Op de langste afstand was Ricardo Damminga (Baflo) op een keurige 7e plaats terug te vinden bij de mannen senioren en wel in een tijd van 45.13 minuten. Hij werd gevolgd door de Uithuizers Jan Vos en Erwin Vos die bij de mannen 50 met tijden van 50.41 en 53.37 minuten beslag legden op respectievelijk de 5e en de 10e plaats.

Lichtgewicht Gonny Houtman ondervond met name in het buitendijkse gedeelte van het parcours de nodige problemen met de harde wind. Dit weerhield haar er echter niet van om met grote overmacht voor de derde keer als eerste bij de vrouwen 60 te eindigen. Haar voorsprong op de nummers twee en drie bedroeg respectievelijk 4.47 en 18.31 minuten.

John Walker (Uithuizen) kende een slechte tweede ronde en moest genoegen nemen met een tijd van 57.43 minuten. Hij werd hiermee 6e bij de mannen 60. Anna de Munck en Paulien Kuik uit Winsum handhaafden zich keurig in de middenmoot met tijden van 1.02.08 en 1.02.45 uur. Zij klasseerden zich als 5e en 6e bij de vrouwen 30.

Een goedgemutste Janneke Cazemier (Warffum), in voorbereiding op de zondag te houden Berenloop Marathon op Terschelling, klokte een tijd van 1.06.26 uur, waarmee ze als 23e bij de vrouwen recreanten eindigde. Arjan Hegge (Winsum) meldde nog zijn deelname aan de 5.556 kilometer. Hij voltooide deze afstand als 35e bij de mannen recreanten in 27.11 minuten.

No Replies to "Derde zege Gonny Houtman in Delfzijl"