Vrouwen Farmsum verliezen van Winsum

De vrouwen van Farmsum hebben zaterdag op eigen veld van hun Winsumer concurrenten veroren. Het duel tussen de beide ploegen eindigde op sportpark Tuikwerd in 1-2 voor de gasten.

Farmsum was nog zonder puntverlies en Winsum had slechts een wedstrijd verloren. Na een overwinningsyell van de Winsumers floot scheidsrechter Geert Feiken voor het begin van de wedstrijd. het duel begon voor de roodgelen met een domper want in de 6e minuut kwam Romy Omele raar ten val en kon de wedstrijd niet vervolgen. Ze had knieklachten en werd vervangen door Anniek Huizenga.

Twee minuten later was het Judy Thielman die een vrije trap net over schoot. De daaropvolgende doeltrap werd door de Winsumer keepster niet goed uitgeschoten en het was wederom Thielman die de bal in de voeten kreeg en het leer onberispelijk achter de doelvrouwe schoot: 1-0.

Daarna zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau en was er bij Farmsum geen speelster die nog vanuit de organisatie voetbalde of ook maar een duel wist te winnen. Winsum was de bovenliggende partij en in de 31e minuut leidde dit tot een grote kans, maar de doelpoging ging hoog over. De ruststand was dan ook 1-0 voor de thuisclub.

Na de rust kregen beide teams wat kansjes en werd de wedstrijd iets levendiger. In de 55e minuut was er een duel tussen Gea Koning en een speelster van Winsum. De scheidsrechter floot voor een overtreding en gaf de speelster van Winsum rood omdat de leidsman een slaande beweging had gezien. Winsum moest dus met een mannetje minder verder.

Het leek de uitploeg niet te deren want Farmsum kwam er niet meer uit en de kansen bleven voor Winsum. De gasten kwamen in de 62e minuut op gelijke hoogte. Het was keepster Anouk Lambeck die de bal in de drukte gooide in plaats van naar de andere kant waar twee mensen compleet vrij stonden. De bal viel voor de voeten van de snelle Winsumer spits die het speeltuig voorbij Lambeck schoot en zo de verdiende 1-1 op het scorebord liet zetten.

De wedstrijd was rommelig en Winsum bleef de overhand houden. Nadat voor vasthouden en het vragen om een kaart nog drie gele prenten werden uitgedeeld, waarvan twee voor Winsum, stonden de bezoekers nog met acht speelsters op het veld en Farmsum met tien. Toch bleven de Winsumers de bovenliggende partij. Iets wat in de dug-out van de roodgelen niet echt begrepen werd en het voetbal leek nergens meer op.

In de 82e minuut kreeg Judy Thielman de uitgelezen mogelijkheid om Farmsum toch nog op voorsprong te schieten maar de bal knalde tot twee keer toe op de lat. Het leek erop dat het duel geen winnaar zou krijgen maar in de 90e minuut was er een snelle uitval van Winsum en deze werd beheerst afgerond: 1-2. Dit was tevens de eindstand. Het eerste puntverlies voor Farmsum was een feit.

Komend weekeinde staat de uitwedstrijd tegen koploper Groen Geel 2 op het programma. De wedstrijd begint om 15.15 uur op Corpus den Hoorn in Groningen.

No Replies to "Vrouwen Farmsum verliezen van Winsum"