Degelijke overwinning Kenders Bouw-DIO/Bedum

De volleybalmannen van Kenders Bouw-DIO/Bedum hebben wederom een overwinning in competitieverband wten bij te schrijven. In eigen huis werd met 3-1 gewonnen van CAS-CRM/Zevenhuizen. Aangezien directe concurrent Sliedrecht Sport ook de volle winst tegen HLB/Van Daal wist te pakken, staan zowel DIO als Sliedrecht op een gedeelde eerste plek in de Topdivisie.

Voor de Bedumers begon de wedstrijd niet helemaal zoals gehoopt. Al snel keek de ploeg van coach Edwin ten Kate tegen een ruime achterstand aan. DIO had het voornamelijk lastig met de servedruk van de ploeg uit Zuid-Holland. Via de setstanden 5-11 en 7-16 leek het een zware avond te worden. Uiteindelijk ging de eerste set met 15-25 naar ZVH.

Er moest duidelijk iets gaan veranderen voor DIO/Bedum. Gelukkig gebeurde dit ook in de tweede set. Het werd wederom een set waarbij de serve een belangrijk wapen was. Voornamelijk Bert Bouwers van DIO wist bij vlagen een goeie serveserie te produceren. Bij een stand van 12-4 was ZVH al door haar beide time-outs heen. De Bedumers wisten het gat rond de negen punten te houden en wonnen zodoende de tweede set met 25-16.

Het begin van de derde set was weer even voor ZVH. Bij een 3-6 achterstand wist DIO zich echter weer te herstellen. Het spelbeeld bleef tot aan 12-12 gelijk opgaan, maar daarna nam DIO het heft weer in handen. Via 15-13 en 19-14 leek het ook een vrij eenvoudige derde set te worden voor de thuisploeg, maar daar dacht ZVH anders over. De ploeg uit Zevenhuizen kwam van 23-19 terug tot 23-23. Daar bleef het ook bij, want twee punten later hadden de Bedumers alsnog de derde set te pakken: 25-23.

In de vierde set nam DIO al snel een voorsprong van 6-2, maar die werd net zo snel weer teniet gedaan. Bij een stand van 17-15 kwam Bouwers weer aan serve. Ook nu kreeg ZVH geen grip ook de moeilijke serveserie van Bouwers. Hierdoor pakte DIO weer een ruime voorsprong. Bij de stand 24-16 besliste Thijs Homan uiteindelijke de wedstrijd met een doortikbal.

Zaterdag speelt Kenders Bouw-DIO/Bedum een uitwedstrijd tegen Compaen. De ploeg uit Oostzaan staat momenteel op de laatste plaats met een punt uit vijf wedstrijden. DIO neemt op basis van het setgemiddelde een tweede plaats in met twaalf punten uit vijf duels. De wedstrijd begint om 20.00 uur (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Degelijke overwinning Kenders Bouw-DIO/Bedum"