Farmsum 4 klopt Farmsum 3 op Tuikwerd

Om maar eens met een beroemde zin te beginnen: Soms zijn bier en bitterballen om kwart voor twaalf in de morgen lekker, soms niet. Het was een heuse derbydag op deze lichtgrauwe zondagochtend op Sportpark Tuikwerd, waar het derde en vierde team van Farmsum tegenover elkaar stonden. Het was een duel tussen koploper Farmsum 4 en Farmsum 3, de drager van de rode lantaarn. De lijstaanvoerder maakte geen fout en wist het duel met 5-2 te winnen.

De programmaboekjes waren binnen no time uitverkocht en ook de pupil van de week in de persoon van Vanres Latupeirissa stond te trappelen om de aftrap te verrichten bij de wedstrijd tussen de twee kemphanen uit de 6e klasse X.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Luuk Veenstra. Hij moest meteen handelend optreden. Nadat de pupil van de week de bal netjes achter Kevin Meertens, de doelman en aanvoerder van Farmsum 4, had geschoten besloot de leidsman het duel drie minuten uit te stellen omdat door het vele siervuurwerk de rook wat bleef hangen en het zicht op het speelveld werd belemmerd. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken was het aan de spelers van beide elftallen om voor vuurwerk te zorgen.

Farmsum 4 begon beter aan het duel en zorgde voor het eerste gevaar. In de 9e minuut was het Jose Riffo die de vijandelijke 16 indribbelde en daar onreglementair werd afgestopt. Scheidsrechter Luuk Veenstra kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Michael de Leeuw schoot het leder de kruising in en bracht de uitploeg op voorsprong: 0-1.

Farmsum 4 bleef de bovenliggende partij maar tot grote kansen leidde dit niet. In de 23e minuut echter was het Herbert van Brugge die de bal bij spelverdeler Andreas Tjalma bezorgde en die schoot de bal feilloos achter keeper Daniel Venhuizen en bracht de stand op 0-2.

Farmsum 3 bleef goed meevoetballen en maakte het zo geroemde positiespel bij tijd en wijle onmogelijk voor de koploper. Farmsum 3 kreeg in de persoon van spits Frank Oosterhuis nog een kans op de aansluitingstreffer maar dit schot spatte uiteen op de paal zodat de ruststand op 0-2 werd bepaald.

Na de rust werd het wat rommeliger aan de kant van Farmsum 4 en een gedisciplineerd spelend Farmsum 3 was daar zeker debet aan. Toch werd het in de 52e minuut 0-3. Alwin Schuitema, ingevallen voor de net van vakantie teruggekeerde Merijn Tiekstra, trok de bal hard voor het doel langs en het was Erwin Bouwman die de bal bij de tweede paal binnenschoof: 0-3.

Farmsum 3 liet zich niet van de wijs brengen en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Dit resulteerde na een uur spelen in een terecht doelpunt voor de thuisclub. Het was Ricky Blaauw die een schot vanaf 18 meter in de hoek zag verdwijnen en zo het verlangde doelpunt op het scorebord bracht: 1-3.

Het bleef verder een rommelige wedstrijd maar in de 75e en 82e minuut was het Alwin Schuitema die op aangeven van Kevin Hakze en vervolgens Herbert van Brugge de bal tot twee keer toe in het net deed verdwijnen en de stand daarmee op 1-5 bracht. De drie punten waren daarmee wel veilig gesteld.

Het slotakkoord was echter voor Farmsum 3. Stass Jansema schoot met zijn chocoladebeen de bal onhoudbaar achter doelman Kevin Meertens en schoot zo, onder het toeziend oog van zijn vader, zijn eerste doelpunt in het shirt van Farmsum in de boeken. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 2-5.

Wederom een verliespartij voor Farmsum 3 dat de rode lantaarn nog in zijn bezit houdt en weer een overwinning voor Farmsum 4 dat fier aan kop gaat met 15 punten uit 5 wedstrijden.

Komend weekeinde staat voor Farmsum 4 de thuiswedstrijd tegen Actief 6 op het programma en dat duel word om 10.00 uur gespeeld op het eigen Sportpark Tuikwerd. Farmsum 3 wacht om 11.00 uur de uitwedstrijd bij Velocitas 1897 2.

No Replies to "Farmsum 4 klopt Farmsum 3 op Tuikwerd"