SV Bedum op jacht naar koplopers

Ronde zeven van het amateurvoetbal staat voor de deur en net als in de voorgaande weken kijken we ook nu even in de glazen bol. We pikken er zomaar wat wedstrijden uit die in onze ogen interessant kunnen worden. Wat doet bijvoorbeeld SC Loppersum na het eerste puntverlies bij Onstwedder Boys? Zou Appingedam na de eerste zege op Aduard de weg omhoog kunnen vinden? Blijft Holwierde ook na komend weekeinde ongeslagen en gaan zowel de zaterdag- en zondagvoetballers van SV Bedum met succes op jacht naar de koplopers? En hoe lang zou de nederlaag van NEC Delfzijl op hekkensluiter Groen Geel nog nadreunen bij de Havenkanters?

We beginnen met de hoogst spelende vereniging in deze regio en dat is de zaterdagtak van Winsum. De ploeg van coach Robert Bos gaat op bezoek bij het Steenwijker Olde Veste ’54. Beide teams staan in de middenmoot van de eerste klasse en hebben tot nu toe zeven punten verzameld. Het enige verschil is dat de Winsumers meer hebben gescoord en tot nu toe minder tegentreffers hebben moeten slikken.

In 2J zal een aantal ploegen met veel belangstelling naar de verrichtingen kijken van het Oostwolder Pelikaan S. De koploper krijgt NEC Delfzijl op bezoek en maakt kennis met goaltjesdief Elsin Yilmaz, die inmiddels zeven keer succesvol was voor de Delfzijlsters.
SC Loppersum liep afgelopen weekeinde het eerste puntverlies van deze competitie op in de uitwedstrijd tegen Onstwedder Boys en voelt de hete adem van The Knickerbockers, dat op eigen veld Noordwolde ontvangt, en HFC ’15 in de nek. De Lopsters spelen thuis tegen Aduard 2000, dat tot nu toe een povere indruk heeft achtergelaten. DVC Appingedam ziet, als alles volgens plan verloopt, Mamio op de thuisbasis verschijnen.

Tja, en dan is daar weer die bijzonder spannende 4e klasse D die tot nu toe, zoals verwacht, blijft verrassen. Degene met de grootste grijns op het gezicht is zonder twijfel Eddy Tuik, de coach van koploper Holwierde. Zaterdag werd weliswaar nipt met 0-1 gewonnen van laagvlieger GEO, maar het bezoek aan Garmerwolde leverde wel weer drie punten op. De thuiswedstrijd tegen Corenos moet voor een nieuw succes zorgen, maar de Roodschoulsters hebben een taaie ploeg.

In de vijfde klasse komen de eilandbewoners van Schiermonnikoog op bezoek bij RZ Baflo, de nummer drie uit 5C. Noordpool UFC vertrekt met een totaal van negen punten richting Ezinge, dat evenveel punten op zak heeft. Het scoren (23) gaat de Uithuizers tot nu toe een stuk gemakkelijker af dan hun opponenten (10).

Wagenborger Boys zal bij Blauw Geel ’15 moeten scoren om in het spoor van de toppers te blijven en voor het Ten Poster SV TEO is het te hopen dat de tweestrijd met DIO Groningen iets oplevert, want de SV presteert momenteel ondermaats en is dan ook op de twaalfde plaats terug te vinden in de 5e Klasse D. Misschien dat de Ten Posters moed kunnen putten uit het gegeven dat het Meedhuizen ook is gelukt om een remise te boeken in hun duel met de Stadjers. Over Meedhuizen gesproken? Dat krijgt zaterdag lijstaanvoerder Velocitas op visite. Een punt van de Stadjers afsnoepen zou een regelrechte sensatie zijn.

Siddeburen herstelde zich ten koste van SVZ (3-2) zondag enigszins van de veeg uit de pan (1-5) die de Zuidbroek Noordbroek Combinatie (ZNC) een week eerder uitdeelde, maar zal het niet gemakkelijk krijgen tegen het op de tweede plaats in 3B bivakkerende Annen. SV Bedum maakte een uitglijder bij VVK en heeft op papier de ‘gemakkelijkste’ tegenstander om aan herstel te werken. Men moet namelijk op bezoek bij slotlicht Donkerbroek, dat nog geen enkel punt heeft gescoord.

Dat geldt eveneens voor Woltersum dat zondag de gastheer is van Kloosterburen. De Marnebewoners stellen tot dusverre eveneens teleur. Uit de nu gespeelde wedstrijden werd slechts een enkel puntje gehaald. Het WEO van trainer Bob Mulder zag het geplande duel tegen THOS de mist in gaan vanwege een overijverige mollenfamilie en mag zondag proberen om Meeden pootje te lichten. Koploper Bareveld krijgt in 5E bezoek van Oldambtster Boys en Farmsum reist af naar Veelerveen (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "SV Bedum op jacht naar koplopers"