Sarél de Jong tweede op WK kickboksen

Sarèl de Jong is tijdens het WK-kickboksen in Budapest tweede geworden. De Meedhuister moest haar meerdere erkennen in de Servische Teodóra Manic. Ze verloor met 2-1 en moest daardoor genoegen nemen met het zilver. Beide boksters kwamen elkaar eerder dit jaar in het Poolse Wroclaw tegen. Dat was toen tijdens de Wereldspelen, die eens in de vier jaar worden gehouden. Toen wist De Jong haar tegenstrever van het goud af te houden.

‘Ik wist op voorhand dat ze er op gebrand zou zijn om mij te kloppen en dat het een spannende strijd zou gaan worden. Ze was twee jaar geleden natuurlijk niet voor niets de te kloppen tegenstander. Natuurlijk had ik graag een andere kleur medaille gewild, maar we zijn aan elkaar gewaagd. De ene keer win ik en dan zij weer. Het is maar net wie de beste dag heeft en de meeste punten scoort. Jammer genoeg was zij dat nu.’

De Meedhuister zit echter niet bij de pakken neer. Daar heeft ze de tijd ook niet voor, want komend weekeinde wacht de volgende uitdaging. Dan bokst ze haar eerste profpartij in Martini Plaza in Groningen tegen Sarah Göbel.

Ongeacht het resultaat daar gaat Sarél de Jong altijd voor het ultieme en dat zijn hoofdprijzen. Dat kan ze volgend jaar op de EK proberen om daarna alle kaarten te zetten op een hernieuwde ontmoeting met haar Servische rivale.

‘Maar er zijn ook nog veel Worldcups en toernooien waar ik de winst wil pakken’, aldus de ambitieuze kickbokster die zich inmiddels ook mag verheugen in een voordracht voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Deze prijs wordt vrijdag 9 februari vergeven tijdens het 5e Noord-Groninger Sportgala in theater De Molenberg in Delfzijl.

Of ze deze titel ook op haar naam mag schrijven, zal te zijner tijd blijken. Sarél de Jong vertelt in ieder geval het een eer te vinden dat ze een voordracht op zak heeft. ‘Dat is natuurlijk ook een prachtige titel en het is leuk als mensen je zoiets gunnen.’

No Replies to "Sarél de Jong tweede op WK kickboksen"