SC Loppersum en Noordwolde delen buit

Voetbal hoeft niet altijd goed te zijn om leuk te wezen. Dat gold zeker voor het duel tussen thuisclub SC Loppersum en het bezoekende Noordwolde. Het duel tussen de nummers twee en drie van de 3e Klasse C eindigde na negentig knotsgekke minuten op een loodzwaar veld in een 2-2 eindstand. Daarmee hadden de Lopsters zichzelf tekort gedaan en mocht Noordwolde blij zijn dat het in ieder geval nog een punt aan het treffen had overgehouden. En zelfs dat hadden er bij het scheiden van de markt gemakkelijk twee meer kunnen zijn.

Op het hoofdveld van de Lopster brigade kon van alles gedaan worden, behalve goed voetbal op de mat leggen. Daar leende de kleimassa zich niet voor. Er zou voor iedere meter hard gewerkt moeten worden. De lichtvoetige gastheren leken in het voordeel te zijn tegenover de met meer spiermassa gezegende geelzwarten.

Dat bleek ook wel, want het duurde niet lang alvorens doelman Benjamin van Aurich voor het eerst de gang naar het net mocht maken. Het was eerst Noordwolde dat voor dreiging wist te zorgen. Joram Hollink sneed het Lopster strafschopgebied binnen, maar had de verkeerde afslag genomen. Hij legde de bal af op Bart Hollink, maar die schoot naast.

Meer reden tot vreugde was er toen Cees bij de Leij door teamgenoot Joris Jurna op avontuur werd gestuurd. De steekpass was perfect, de diagonaal ingeschoten bal van een ongekende schoonheid: 1-0. De toon was gezet en SC Loppersum leek van zins om de wedstrijd in een kort tijdsbestek op slot te gooien. De kansen daarvoor waren volop aanwezig, maar de gastheren weigerden de trekker over te halen. Een keer had Noordwolde de mazzel dat de verdediging op de doellijn redding kon brengen, voor het overige had de thuisclub gewoon pech dat het speeltuig niet tusssen de palen door wilde rollen.

SC Loppersum stopte veel energie in het spel maar was, behalve onfortuinlijk, ook vaak slordig in de passing. Ongewild hield men de gasten overeind en in de waan dat er wat te halen zou zijn. Als er halveerwege het duel 3-0 op het bord had gestaan, was dat heel normaal geweest.
Na de doelwisseling was dat niet anders. In een tijdsbestek van amper twee minuten waren het Bij de Leij en Jurna die hadden moeten scoren. Het was uiteindelijk Ruben Danhof die de bal panklaar voor de voeten van Bij de Leij wist te leggen. De aanvaller hoefde alleen maar af te stoffen: 2-0. Er leken barre tijden aan te breken voor Noordwolde, dat een paar keer door het oog van de naald kroop en het roer uiteindelijk om gooide.

Er werd meer risico genomen en met Antonie Buist en Dannick Meima verschenen er twee verse krachten binnen de lijnen. En ineens bleek Noordwolde best wel een goed potje te kunnen voetballen. SC Loppersum liet zich wat al te gemakkelijk achteruit dringen en dat leverde de thuisclub al snel problemen op. Een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld werd door Jorrit Dijkstra tegen het nylon gewerkt (2-1) en ineens was het weer een wedstrijd.

De ruimte die Noordwolde weggaf, bood SC Loppersum wel de gelegenheid om messcherpe counters te plaatsen, maar die verzilveren bleek een ander verhaal. Een bal op de paal, een voor het doel langs hobbelende inzet en een doelpoging die langs de voor Loppersum verkeerde kant van het aluminium vloog, het waren slechts enkele van de mogelijkheden om het duel definitief naar zich toe te trekken.

En vaak geldt dan weer die dekselse voetbalwet. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. De manier waarop de 2-2 tot stand kwam gaf te denken, Maar de treffer van Ewout Boersema was niet minder welkom. Hij reageerde in de 89e minuut veel alerter dn de Lopster defensie en liet Peter Paul Datema kansloos.

Wat er vervolgens in de slotfase allemaal gebeurde, tartte elke voetbalwet. Over en weer had de bal zomaar nog een paar keer in het net kunnen ploffen, waarbij de kansen van Noordwolde daarop nog het grootst waren. Het kwam er echter niet meer van en zo eindigde het duel in een onverwachte remise, waar men bij Noordwolde wel content mee was maar die door de Lopsters als verlies werd bestempeld.

‘Dit is zo ongelofelijk jammer. We hebben alle mogelijkheden laten liggen om hier drie punten weg te slepen. Qua inzet en strijdlust valt mijn ploeg niets te verwijten, het enige dat we verzuimd hebben is meer goals maken’, sprak trainer Henk Buikema na afloop.

‘Tja, dat is nou voetbal. Je kunt nog zo kansloos lijken, maar als de tegenstander je in leven laat kun je er op rekenen dat het een keer fout gaat. Ik ben blij met het punt. SC Loppersum is een goede ploeg. Voor ons is het zaak dat we niet van de groten verliezen en van de kleintjes winnen. Dat hebben we vandaag gedaan.’

* SC Loppersum – Noordwolde 2-2 (1-0). Cees bij de Leij 1-0; Cees bij de Leij 2-0; Jorrit Dijkstra 2-1; Ewout Boersema 2-2

No Replies to "SC Loppersum en Noordwolde delen buit"