Nik Poortinga nieuwe trainer De Fivel

Vierdeklasser De Fivel heeft een plaatsvervanger gevonden voor de vertrekkende Simon Schuil. Met ingang van het niuewe seizoen staat de 32-jarige Nik Poortinga uit Groningen als hoofdtrainer voor de Zeerijpster groep.

Poortinga is geen onbekende in Zeerijp en omgeving. Dat heeft veel te maken met het feit dat hij sportdocent was voor het Huis voor de Sport en zijn gezicht veel in deze regio heeft laten zien.

Hij groeide op in Leermens en is momenteel trainer van Gorecht JO19-1. In zijn jeugdjaren speelde de momenteel in Groningen wonende Leermster onder andere tot aan de A-junioren bij De Fivel, verkaste daarna naar Appingedam en kwam vervolgens bij het Winsumer Viboa terecht. Hij begon al vroeg met het geven van trainingen aan jeugdteams. Dat deed hij onder meer bij de Riepsters, maar ook bij Appingedam, het inmiddels ter ziele gegane BV Veendam en GRC Groningen.

Nu zet Poortinga dus een volgende stap in zijn prille loopbaan als oefenmeester. De Fivel wordt de eerste club die hij als hoofdtrainer onder zijn hoede krijgt. ‘Ik ben er wel aan toe om wat meer verantwoordelijkheid te dragen en dit is een hele mooie kans voor mij. De Fivel had mijn naam ergens horen vallen en klopte aan mijn deur. Eigenlijk waren we er best wel snel uit. Er staat in Zeerijp een leuke, jonge groep waar wel wat mee te bereiken valt’, aldus de man die ook op het sportpark Centrum in Delfzijl geen onbekende is. Hij voetbalde er namelijk bij Eems Boys.

De Stadjer vervangt Simon Schuil, die aan zijn derde seizoen bij het ‘andere Oranje’ bezig is. Met de ploeg uit Zeerijp eindigde hij in het eerste jaar op de tiende plaats in 4C. De afgelopen competitie ging het al een stuk beter. In 4E werd de vijfde plaats bereikt. Dit seizoen gaat het nog niet zoals men het graag zou zien. De Fivel staat momenteel als negende geklasserd met negen punten uit tien wedstrijden.

 

No Replies to "Nik Poortinga nieuwe trainer De Fivel"