NEC Delfzijl wint Regiocup 2018

De SES Regiocup, een zaalvoetbaltoernooi voor standaardteams uit de regio, is in een uiterst fraaie ambiance gewonnen door NEC Delfzijl. Tijdens de finale van het evenement in de loods van Wijnne en Barends in de haven van Delfzijl bleken de Delfzijlsters te sterk voor DVC Appingedam dat met 4-2 werd geklopt. Het succes van NEC werd nog wat groter omdat Nino Tualena tot beste speler van het toernooi werd uitgeroepen en Jari Slort zich gedurende het toernooi het trefzekerst had getoond.

De wedstrijden werden gespeeld op het kunstgrasveld dat voor de Eurocup was neergelegd. De boarding langs het veld en de aanwezige licht- en geluidsinstallatie zorgden voor veel spektakel en sfeer. Met dit unieke concept onderscheidt de SES Regiocup, een initiatief van de Stichting Eemsdelta Sportevenementen zich van andere zaalvoetbaltoernooien.

De SES Regiocup werd vorig jaar door Appingedam gewonnen, dat in de finale NEC Delfzijl versloeg. Door de fusie tussen De Pelikanen en Appingedam zou de titel hoe dan ook naar een andere vereniging gaan. De ontstane fusieclub DVC was wel van de partij. Net als de vorige editie werd de SES Regiocup op meerdere dagen gespeeld.

Het Ten Boerster Omlandia en NEC Delfzijl hadden de eer om het bal in Poule A te mogen openen. De Havenkanters wisten het duel met 2-4 te winnen. Ze zouden uiteindelijk ook als poule winnaar te finishen met de volle buit uit vier wedstrijden en wisten daardoor, samen met Holwierde en DVC Appingedam, tot de finale-avond van het toernooi door te dringen. Het doek viel voor Omlandia en Poolster. De meest fraaie actie van de avond kwam op naam van NEC-er Daniël de Boer, die zijn voetbalcollega Jarno Medema van Poolster op een heuse panna trakteerde. Damster Roy de Groot was topscorer met zes treffers.

Een dag later werd met Poule B gestart. Siddeburen wist in de eerste wedstrijd SGV met 2-1 aan de kant te zetten. Spektakel was er later op de avond toen SGV en Farmsum de strijd met elkaar aanbonden. De speaker van dienst had er zijn handen vol aan, want er vielen in dat duel maar liefst vijftien treffers. De meeste daarvan kwamen op naam van de Schildwolders, die met 10-5 wisten te winnen. Het mocht ze niet baten, want WEO, Siddeburen en Wagenborger Boys plaatsten zich voor de finaleavond.

Die begon met de confrontatie tussen Siddeburen en Wagenborger Boys. Julian Bijman, Bjorn Puister en Maurice Jonkman bezorgden de Boertjes een geruststellende 3-0 voorsprong. Erik Kort zorgde nog wel voor de aansluiting en Roy Poker wist de tussenstand op 4-2 te bepalen, maar uiteindelijk moesten de Wagenborgers buigen. Ruben van der Ploeg (2) en Bjorn Puister bepaalden de eindstand op 7-2.

Daarna was de beurt aan DVC Appingedam en Holwierde. Roy de Groot liet zien dat hij een van de betere zaalvoetballers is en schoot de Damsters op voorsprong. Doan Ibraimi verdubbelde de marge en het enige dat Holwierde terug wist te doen was een treffer van Yirsan Bouman: 2-1. In het volgende duel maakte NEC Delfzijl gehakt van Wagenborger Boys. De Havenkanters boekten een eclatante 8-0 overwinning, waarbij de mooiste goal op naam kwam van Nino Tualena. Hij liet een weergaloze lob van zijn voet vertrekken die tot de 2-0 zou leiden. Tualena scoorde in deze ongelijke strijd overigens vier keer.

Voor Holwierde was het in het duel tegen het Woldendorper WEO zaak niet nog meer schade op te lopen om nog aanspraak op een hoge klassering te kunnen maken. Zoals wel vaker bij deze editie van de Regiocup viel er ook nu voor de goed gevulde hal genoeg te beleven. Namens WEO mikte Jan Meierhof op de paal en dacht zijn kans te hebben verknald. Niets was minder waar, want de bal sprong namelijk terug en plofte via de rug van Wouter Kingma alsnog in het doel van Holwierde.

De Katmisbewoners moesten aan de bak en deden dat dan ook. Het viel amper met een pen te beschrijven wat er zich allemaal in de hal afspeelde, maar een goal maken zat er niet in. WEO was dolgelukkig na de nipte overwinning, terwijl Holwierde de wonden moest likken. Meer dan een vijfde plaats zou er deze keer niet in zitten.

Nu was het tijd voor de titanenstrijd tussen de ‘veelvraten’ Siddeburen en NEC Delfzijl. De Havenkanters schoten prima uit de startblokken. Jari Slort schoot zijn team aan de leiding: 1-0. Daarbij zou het niet blijven, want enige tijd later lag ook nummer twee, na prima voorbereidend werk, in het mandje. Arjen Klasens was de gevierde man. Hij bepaalde de eindstand op 2-0.

Als laatste moesten WEO en DVC Appingedam aan de bak. Beide ploegen hadden een wedstrijd gewonnen en dus stond er het een en ander op het spel. Dennis de Vries wees de fusieclub de weg naar succes middels zijn openingstreffer. Nadat Danny Kok er 0-2 van had gemaakt, dacht iedereen dat het wel beslist zou zijn. Jan Meierhof had daar zo zijn eigen visie op en bracht de spanning terug: 1-2. Daarna was het Robert Blok die het verschil weer op twee wist te brengen. Die werd even later teniet gedaan door Niels Jansen: 2-3. Nadat Doan Ibraimi voor 2-4 had gezorgd, was het gedaan met de dadendrang van de Woldendorpers.

De wedstrijd om de vijfde en zesde plaats werd tussen Wagenborger Boys en Holwierde gespeeld. Namens de Wagenborgers opende Wesley Sannes de score, maar Teun Westerhuis poetste de achterstand weg. Vervolgens joeg Roy Poker de Boys weer op voorsprong, maar nu was Robbie ten Hove succesvol en dus stond het opnieuw gelijk: 2-2.

Het keerpunt in de wedstrijd kwam nadat Jurrely Torbed de Holwierders aan een 3-2 voorsprong had geholpen en de doelwachter van de Boys zijn frustraties kennelijk niet kwijt kon. Dat resulteerde in een gele kaart en zonder keeper werd het daarna alleen maar moelijker. Robbie ten Hove zorgde voor 4-2 en dat werd ook de eindstand.

De eerste halve finale ging tussen NEC Delfzijl en WEO. Jari Slort brak het duel namens de Delfzijlsters open en mikte ook de 2-0 tegen de touwen. Het ging daarna erg snel. Edwin Hodzic zorgde voor 3-0. Slort dacht daarna zijn derde te scoren, maar de inzet spatte op de lat uiteen. Niet veel later schoot hij wel raak: 4-0. Ruben Stam tekende voor het slotakkoord (5-0) en daarmee was NEC Delfzijl verzekerd van de finale.

De tweede halve eindstrijd was de confrontatie tussen Siddeburen en DVC Appingedam. Roy de Groot wist de Damsters op 1-0 te zetten en niet veel later was Frank Oostland ook succesvol: 1-1. Heel even leek het een echte wedstrijd te worden, maar het zaalvoetbalvernuft van DVC gaf uiteindelijk de doorslag. Roy de Groot en Daan van Dortmont bepaalden de eindstand op 4-1.

De tickets waren verdeeld. Siddeburen en WEO zouden de troostfinale tegen elkaar spelen, terwijl DVC Appingedam het in de finale tegen NEC Delfzijl moest opnemen.

Woldendorper Patrick van de Myle schoot WEO op 1-0, maar Bjorn Puister tekende voor de gelijkmaker: 1-1. Hij was ook verantwoordelijk voor de tweede treffer van Siddeburen en nadat Lars Walma er 3-1 van had gemaakt, leek het duel beslist. Wouter Slager verkleinde de marge (3-2), maar het was opnieuw Bjorn Puister die zich trefzeker toonde en vervolgens deed ook Ruben van der Ploeg een duit in het zakje met een enorme knal: 5-2.

Het doelpuntenfestijn was daarmee nog niet afgelopen. Alexander Klok tekende voor 5-3 en Frank Oostland maakte er daarna 6-3 van. Wouter Slager bepaalde de eindstand op 6-4, maar daarmee was de koek op en kon het publiek zich opmaken voor de finale.

Zonder de andere deelnemende teams te kort te doen, kon wel gezegd worden dat de toeschouwers nu het surplus aan zaalvoetbaltechnieken voorgeschoteld zouden krijgen. En dat bleek al snel. De heren voetballers wilden hun kunnen wel even tonen en dat leverde af en toe fraaie staaltjes op. Omdat het echter om de doelpunten gaat, was daar het wachten op. Jari Slort tekende voor 1-0 en was ook verantwoordelijk voor de 2-0 van NEC Delfzijl.

Halverwege het duel leek er eigenlijk niets aan de hand voor de Havenkanters. Toen Dennis de Vries echter via de rug van Jari Slort de 2-1 wist te maken, was de spanning terug. Edwin Hodzic nam de angel echter uit het duel door er 3-1 van te maken en met nog enkele minuten te gaan werd de missie voor DVC steeds lastiger. Dat werd nog eens bevestigd door een nieuwe treffer van Jari Slort (4-1) en daar kon ook het doelpunt van Dennis de Vries niets aan veranderen. Het werd 4-2 voor de fusieclub uit de havenplaats, die daarmee de hoofdprijs voor zich opeiste en de andere fusieclub naar de tweede plaats had verwezen.

Uitslagen finale-avond:

Siddeburen   – Wagenb. Boys  7-2
DVC Appingedam – Holwierde   2-1
NEC Delfzijl  – Wagenb. Boys  8-0
WEO      – Holwierde   1-0
NEC Delfzijl  – Siddeburen   2-0
WEO      – DVC Appingedam 2-4

5e/6e plaats:
Holwierde – Wagenb. Boys    4-2
3e/4e plaats:
WEO - Siddeburen        4-6

Finale:
NEC Delfzijl – DVC Appingedam  4-2

Eindstand:
1. NEC Delfzijl
2. DVC Appingedam
3. Siddeburen
4. WEO
5. Holwierde
6. Wagenborger Boys

No Replies to "NEC Delfzijl wint Regiocup 2018"