Korfballers DWA/Argo weer nipt onderuit

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum moesten zaterdag op bezoek bij Pallas´08 in Leeuwarden. Na een spannend duel, met een ruststand van 13-10, wisten de Friezen de punten in eigen huis te houden middels een nipte 21-19 overwinning. Met nog zes wedstrijden te gaan begint het gevaar voor degradatie steeds nadrukkelijker te worden voor de Noord-Groningers.

De vorige ontmoeting met Pallas werd door de Friezen met 15-18 gewonnen. DWA/Argo zinde voor deze eerste return op revanche voor dat verlies. Pallas wist de score te openen, maar DWA/Argo reageerde twee keer op rij met treffers van Sam Pestoor en Nick Brandsma. Na de 1-2 voorsprong was het Pallas dat twee keer op rij scoorde waardoor het weer een voorsprong wist te nemen. Na de gelijkmaker uit handen van Sam Pestoor vielen de doelpunten vervolgens om en om. Bij de stand van 8-7 kon de thuisploeg echter uitlopen naar een 11-7 voorsprong. DWA/Argo knokte zich enigszins terug, maar kon niet voorkomen dat het bij rust tegen een 13-10 achterstand aankeek.

In de rust werd benadrukt dat er scherper verdedigd moest worden, vooral in de korfzone, waar Pallas scherp in de afronding was. Na de pauze kwamen de jongelingen uit Winsum en Bedum duidelijk scherper terug in de wedstrijd. Natasja Schuuring wist direct met een vrije bal 13-11 op het scorebord te zetten. Na een antwoord van Pallas, zorgden Tom van der Laan en Natasja Schuuring er vervolgens voor dat het 14-13 werd en daarmee was de spanning weer terug in de wedstrijd.

Na deze stand konden de Friese hoofdstedelingen toch weer een gat slaan. Pallas maakte vier treffers op rij, waardoor er een grote achterstand voor DWA/Argo zichtbaar werd. Met 18-13 op het scorebord gingen de ploegen de laatste fase van de wedstrijd in. Een spannende fase, want Nick Brandsma en Lisette Hamminga waren trefzeker en brachten de gasten terug op 18-15. Pallas hield echter het initiatief door weer naar 20-15 uit te lopen.

In de laatste minuten zette DWA/Argo nog een keer flink aan. Met vier treffers op rij uit handen van Natasja Schuuring, Tom van der Laan, Karen Oostmeijer en Nick Brandsma werd het nog erg spannend. Er stond 20-19 op het scorebord. Het team van DWA/Argo knokte voor wat het waard was, maar door een gemakkelijk gegeven strafworp voor de thuisclub werd het 21-19. De resterende speeltijd was te kort voor DWA/Argo om er nog een gelijkspel uit te halen. Het bleef bij 21-19.

Door dit verlies en doordat concurrenten in de poule wel wisten te winnen, komt degradatie voor DWA/Argo steeds dichterbij. Zaterdag zal DWA/Argo in eigen huis aantreden tegen Thrianta. De vorige ontmoeting werd met 19-16 door Thrianta gewonnen. Het duel begint om 18.10 uur in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x),  Nick Brandsma (4x), Tom van der Laan (4x), Sam Pestoor (3), Lisette Hamminga (1x), Lisanne Pettinga (1x), Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Pallas  - DWA/Argo    21-19
Lintjo  - Invicta/Frigro 13-17
Harkema - DIO       13-10
Thrainta - Emmeloord    19-18

Stand:
Harkema           8-10
Pallas '08         8- 9
Emmeloord          8- 9
Invicta/Frigro       8- 9
DIO             8- 9
Thrianta          8- 8
Lintjo           8- 8
DWA/Argo          8- 2

No Replies to "Korfballers DWA/Argo weer nipt onderuit"