Korfballers DWA/Argo troeven koploper af

De korfballers van DWA/Argo hebben weer een keer weten te winnen. In de thuiswedstrijd tegen Emmeloord werden de gasten in de slotfase afgetroefd. Uiteindelijk werd overtuigend met 19-14 gewonnen door de combinatieploeg van Winsumers en Bedumers.

DWA/Argo heeft al een flink aantal wedstrijden nipt verloren in deze zaalcompetitie en de ploeg van interim trainer-coach André Pettinga snakte dan ook naar een overwinning. Tegen Emmeloord wist de ploeg dat het mogelijk was, want in de uitwedstrijd kwam tot zaterdag de enige overwinning die de Winsumers en Bedumers behaalden tot stand. Ondanks dat was Emmeloord voorafgaand aan het duel de koploper in een knotsgekke klasse waarin elke week weer een andere ploeg de ranglijst aanvoert.

Emmeloord was er gezien het eerste duel voor de return niet gerust op en schoot uit de startblokken. De polderbewoners zorgden voor een 0-3 voorsprong, alvorens de thuisploeg wat terug kon doen. Nick Brandsma schoot van afstand 1-3 binnen en daarmee was de ban gebroken voor DWA/Argo. Zijn voorbeeld werd vlot gevolgd Karen Oostmeijer en Lisette Hamminga die eveneens van afstand raak schoten. Zo stond er al na tien minuten 3-3 op het scorebord.

Wat volgde was een gelijk opgaande eerste helft die via 3-5 en 8-5 bij 9-9 eindigde. Met name Lisette Hamminga bleek weer eens ouderwets op schot te zijn, getuige haar vier treffers in het eerste bedrijf.

Na de pauze bleef het tot 11-11 in evenwicht, maar bij deze stand sloeg DWA/Argo een gaatje. Natasja Schuuring schoot met twee rake afstandstreffers de thuisclub naar 13-11 en toen Sam Pestoor onder de korf met een prachtige tip-in zijn tegenstander verschalkte, was er een gaatje van drie treffers.

Er was nog ruim een kwartier te spelen dus was er van alles mogelijk, maar DWA/Argo slaagde er met knap verdedigend werk in dat Emmeloord maar weinig kon klaar spelen. De Winsumers en Bedumers behielden hun voorsprong doordat Natasja Schuuring ook vanaf de strafworpstip doel trof. Na de 15-13 zorgden Lisette Hamminga met een raak afstandschot en Sam Pestoor met een verzilverde strafworp voor meer lucht.

De gasten moesten met nog circa acht minuten te spelen iets forceren, maar slaagden daar niet in. Benjamin Pestoor en Natasja Schuuring trokken de overwinning definitief over de streep door voor 18-13 en 19-13 te zorgen. Het laatste woord was aan Emmeloord, maar dat doelpunt was slechts voor de statistieken: 19-14.

De spelers van DWA/Argo waren erg blij met de winst. Ze hadden er zo vaak dichtbij gezeten, maar telkens lukte het net niet. Nu was het wel raak en dat belooft nog wat voor de komende wedstrijden. Zaterdag speelt DWA/Argo in Oosterwolde tegen de nieuwe koploper DIO. Die wedstrijd en begint om 19.50 uur. De winst op Emmeloord zal ongetwijfeld naar meer smaken.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring en Lisette Hamminga (5), Nick Brandsma en Sam Pestoor (3), Tom van der Laan, Karen Oostmeijer en Benjamin Pestoor (1).

No Replies to "Korfballers DWA/Argo troeven koploper af"