Goede prestaties jong roeitalent Neptunus

De jeugd van roeivereniging Neptunus uit Delfzijl heeft afgelopen weekeinde goed gepresteerd op de World Ergohead in Amsterdam. Dit is een indoorwedstrijd die wordt geroeid op roeiergometers zoals die in sportscholen wordt gebruikt.

In een tijdrace over twintig minuten moest er een zo groot mogelijk aantal virtuele meters worden geroeid. Kopman van Neptunus, Jan Huib Veninga, kon door ziekte niet aan de start komen. Vorig jaar werd hij nog derde in het jongens 16-veld. Het zou zijn eerste wedstrijd bij de jongens achttien zijn geweest. De eer van Neptunus werd wel hoog gehouden door broer Maarten, Fons Folkers en Eva Griep. Deze drie maakten hun debuut in het veld van de vijftien- en zestienjarigen. Alle drie zijn nog een paar maanden veertien.

Folkers deed mee in het jongens 16 -competitieveld. In dit veld duurt de wedstrijd maar tien minuten. Folkers roeide 2516 meter en dat was goed voor een keurige negende plaats in een veld van twintig deelnemers. Eva Griep mocht als tweede op de ergometer stappen. Voor haar duurde de wedstrijd wel twintig minuten. Aan het einde daarvan stond de teller op 4544 meter, wat goed was voor een vijftiende plaats in een veld van 25. Een hele knappe prestatie omdat Griep een van de kleinste en lichtste meiden in het veld is. Vooral op de ergometer zijn lengte en gewicht van veel invloed.

Maarten Veninga mocht de dag voor Neptunus afsluiten. Een hele regelmatig gevaren race bracht hem uiteindelijk op een twaalfde plaats van 24 met een afstand van 5172 meter.

Een mooie eerste kennismaking voor deze jonkies met het nationale roeigeweld. De komende weken staan in het teken van de voorbereidingen op de eerste krachtmeting op het water. Over drie weken starten Jan Huib en Maarten Veninga en Eva Griep op de winterwedstrijden in Delft, een achtervolgingsrace over vijf kilometer.

No Replies to "Goede prestaties jong roeitalent Neptunus"