Volleybaldames Trias pakken volle buit

De volleybaldames van Trias hebben zaterdag in de wedstrijd tegen hekkensluiter VIOS de zo vurig gewenste vijf punten binnen weten te slepen. Door de vrij eenvoudige 4-0 overwinning zijn de dames nog steeds in de race voor het kampioenschap.

Al vroeg in de eerste set werd duidelijk dat VIOS weinig tegenstand te bieden had. Zowel passend als verdedigend werd er weinig gebracht bij de tegenstander en binnen mum van tijd had Trias een grote voorsprong te pakken. De eerste set vloog dan ook voorbij met als resultaat 25-12 voor Trias.

Zoals eerder gebleken dit seizoen zijn dit soort wedstrijden wel eens een struikelblok voor de dames. Het was nu zaak om de concentratie vast te houden en zelf zo weinig mogelijk fouten te maken. Hoewel Trias aan het begin van de tweede set wat haperde wisten de dames binnen de kortste keren weer de leiding te nemen. Ook deze set ging met gemak naar de thuisploeg: 25-11.

Ook de derde set was Trias serverend en aanvallend te sterk voor VIOS. Wederom wisten ze weinig tegenstand te bieden met als resultaat een 25-13 setstand.

In de vierde set waren de dames duidelijk wat minder geconcentreerd. Passend werden de ballen niet meer zo makkelijk bij de spelverdeelster gebracht waardoor er uiteindelijk ook niet optimaal kon worden aangevallen. VIOS wist in deze set dan ook redelijk in het spoor van Trias te blijven. Toch wist men op tijd de knop om te draaien en de winst binnen te slepen: 25-19.

Voor volleybalvereniging Trias een goede dag ten opzichte van VIOS/Kolham. Van de drie seniorenteams die Trias uit Kolham op bezoek had, wisten ze alledrie met 4-0 te winnen, waardoor de eindstand 15-0 werd.

Wat betreft de dames staat er komend weekeinde weer een topper op het programma. Men gaat dan op bezoek bij naaste concurrent Lycurgus 2. De confrontatie in Beijum staat om 14.30 uur gepland. De Stadjers hebben nog een appeltje te schillen met hun tegenstrevers, want in de Brede School in Delfzijl werd met 3-1 verloren.

* Trias – VIOS Kolham 4-0. Setstanden 25-12, 25-11, 25-13 en 25-19

No Replies to "Volleybaldames Trias pakken volle buit"