Internationale zwemtweedaagse in Dubbelslag

In zwembad Dubbelslag in Delfzijl wordt komend weekeinde een tweedaags internationaal zwemevenement gehouden, Vorig jaar was de animo zo overweldigend dat er verenigingen teleurgesteld moesten worden. De wedstrijden beginnen op zaterdag om half twee en een dag later om elf uur.

Medailles, oorkondes en bekers, het is er allemaal tijdens de vijftiende editie internationale strijd bij Azuro. Dat is de naam die is voortgevloeid uit de samensmelting van het Damster ZPCA en de Eemsrobben in Delfzijl. De twee zwemverenigingen bestonden meer dan vijftig jaar lang apart van elkaar. Azuro telt driehonderd leden.

Op de zondagmorgen zal een tweetal finales worden gezwommen op de 100 meter vrije slag. De startvolgorde geschiedt op basis van de uitslagen op de 100 meter vrije slag van zaterdag. Voor de drie snelste zwemmers/zwemsters in de finale worden bekers ter beschikking gesteld. De overige vijf finalisten ontvangen een medaille. De prijsuitreiking is meteen na de finale.

De deelnemers worden, mede ten behoeve de meerkampklassementen, in een drietal categorieën verdeeld. De programmanummers zijn hierop aangepast. Voor de categorie Minioren bestaat een meerkampklassement voor de 50 meter nummers. Het gaat hier om de afstanden 50 meter vrije slag, 50 meter schoolslag, 50 meter rugcrawl en 50 meter vlinderslag.

Om in aanmerking te komen voor dit meerkampklassement moeten alle vier de 50 meters gezwommen zijn. De tijden worden bij elkaar opgeteld. De zwemmer/zwemster die het snelst de vier afstanden heeft afgelegd, mag zich meerkampkampioen noemen. Voor de drie snelste zwemmers/zwemsters worden bekers ter beschikking gesteld.

Voor de categorieën Junioren en Jeugd/Senioren bestaat een soortgelijk klassement met dezelfde wedstrijdregels voor de 100 meter-nummers vrije slag, schoolslag, rugcrawl en vlinderslag.

De vereniging die de meeste gouden medailles heeft gewonnen zal aan het einde van het wedstrijd de Azuro-bokaal in ontvangst mogen nemen. Dit is geen wisselbokaal en mag dus definitief in de eigen clubkast worden gezet. Ook voor de verenigingen die op de tweede en derde plaats zijn geëindigd, zullen bekers ter beschikking worden gesteld.

No Replies to "Internationale zwemtweedaagse in Dubbelslag"