Korfballers DWA/Argo winnen laatste thuiswedstrijd

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Ripperdahal in Winsum gespeeld. Invicta/Frigro uit Kollum en Gerkesklooster kwam op bezoek. Het werd een wedstrijd met zeer weinig doelpunten die overigens bij tijd en wijle meer op een rugbywedstrijd leek. Na een 5-4 ruststand in het voordeel van de thuisploeg, eindigde het treffen na een bloedstollend slot in 10-9 voor DWA/Argo.

De wedstrijd begon met goed verdedigen van beide teams. Daardoor wisten beide ploegen in hun aanvallen het gat van de korf niet te vinden. Pas na zes minuten opende Nick Brandsma namens de thuisploeg de score. Daarna kwam ook Invicta/Frigro tot treffers. De Friezen maakten er drie op rij. Vervolgens kenden de korfballers uit Winsum en Bedum een scherpe fase, want Sam Pestoor, Natasja Schuuring (2x) en Lisette Hamminga wisten allemaal te scoren, terwijl de gasten in diezelfde fase nog maar een maal tot een treffer kwamen. De ruststand was dan ook 5-4.

In de kleedkamer benadrukte interim trainer-coach André Pettinga dat er goed verdedigd werd, aangezien er maar vier tegendoelpunten waren. Maar aanvallend was het niet scherp genoeg.

Na rust kwam Invicta/Frigro scherper terug. Met twee treffers uit Friese handen draaide de stand naar 5-6 in het voordeel van de Friezen. Lisanne Pettinga maakte 6-6 en ook Karen Oostmeijer was trefzeker, zodat de jongelingen uit Winsum en Bedum weer op voorsprong kwamen te staan. De wedstrijd was niet goed, want beide ploegen misten de zuiverheid in het schot, maar de spanning vergoedde veel. Er werd door beide ploegen hard gevochten voor elke bal en dat betekende dat er flink fysiek werd gespeeld. Scheidsrechter Van Veen had zijn handen vol.

Nadat Invicta/Frigro weer op gelijke hoogte kwam, zorgde Benjamin Pestoor van afstand voor een 8-7 tussenstand. Geen van beide ploegen kon een gat van twee treffers slaan, zodat het erg spannend bleef. Ook nu kwam Invicta weer langszij, maar daarna was Lisette Hamminga trefzeker, zodat de thuisploeg weer aan de leiding wist te komen. Nadat de gasten nog eens gelijk hadden gemaakt (9-9) wist Aaltje Kinderman, binnen de lijnen gekomen, een strafworp te versieren. Deze werd door Natasja Schuuring in de laatste minuut koelbloedig verzilverd. Daarmee bepaalde zij de eindstand op 10-9.

DWA/Argo heeft de komende zaterdagen vrij. Op 10 maart zal de ploeg de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen spelen. Dat is een uitduel tegen Harkema. DWA/Argo zal wederom alles op alles zetten om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

* Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (3x), Lisette Hamminga (2x, Sam Pestoor, Lisanne Pettinga, Karen Oostmeijer, Benjamin Pestoor en Nick Brandsma (1x).

No Replies to "Korfballers DWA/Argo winnen laatste thuiswedstrijd"