De Fivel winnaar zaalwintercompetitie

Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ zijn zaterdag in sporthal De Mencke in Uithuizen de finales gespeeld van de zaalwintercompetitie. Het waren de laatste stuiptrekkingen van de 19e editie. Het door een aantal verenigingen georganiseerde jeugdtoernooi telde drie gastverenigingen. Dat waren het stad-Groninger Potetos, Holwierde en SJO ’t Hogeland, een samenvoeging van Warffum en RZ Baflo.
Alle poules waren goed bezet en zo kon er weken geleden een begin worden gemaakt met het indoortoernooi dat volgend jaar zijn vierde lustrum viert. De zaalwintercompetitie is uitgegroeid tot een hoog aangeschreven toernooi, waarbij regelmatig een scout van de KNVB of FC Groningen is te vinden.

Niet helemaal ten onrechte, want ook deze editie waren er weer spelers bij die, hoe jong ze ook waren, lieten zien over flink wat talent te beschikken. En meedoen belangrijker dan winnen? Voor een aantal misschien wel, maar er was ook een flink deel dat wel degelijk voor het resultaat was gekomen.

Die fanatieke instelling openbaarde zich niet alleen bij de wat oudere jeugd, maar ook de jongere voetballers staken hun fanatisme niet onder stoelen of banken. Jan Huizinga, een van de mensen die bij de organisatie is betrokken, was er maar wat trots op. ‘Natuurlijk blijft er altijd wel een punt voor verbetering vatbaar, maar over het algemeen kunnen we dik tevreden zijn. Het toernooi is vlekkeloos verlopen’, sprak hij na een lange dag voetbal in de Uithuizer hal.

De Fivel mocht zich aan het einde van de rit winnaar van de competitie noemen. Over alle gespeelde wedstrijden gezien hadden de voetballers uit Zeerijp het beste gemiddelde weten neer te zetten. De Riepsters wisten jaren geleden ook de eerste editie op hun naam te schrijven. Ze hebben overigens een uniek record in handen, want inclusief het toernooi van zaterdag hebben ze nu tien zeges op hun naam staan. De talenten van het andere Oranje werden gevolgd door hun collega’s uit Middelstum en Corenos uit Roodeschool. Thuisclub Noordpool UFC eindigde als zesde.

Of en op welke manier volgend jaar de 20e editie luister zal worden bijgezet, weet Huizinga nog niet te vertellen. ‘Natuurlijk heb ik er wel mijn gedachten over, maar die blijven vooralsnog van mij. We gaan eerst met de club vrijwilligers om tafel voor een evaluatie.’

De volledige ranglijst ziet er als volgt uit: 1. De Fivel 1,6667 punten; 2. Middelstum 1,6282; 3. Corenos 1,4444; 4. SJS KRC/ZEC 1,3889; 5. Poolster 1,3846; 6. Noordpool UFC 1,3205; 7. SJO ’t Hogeland 0,9524.

No Replies to "De Fivel winnaar zaalwintercompetitie"