Korfballers DWA/Argo sluiten zaalcompetitie af met winst

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in en tegen Harkema gespeeld. De vorige ontmoeting was erg spannend en eindigde in een 20-21 stand in het voordeel van de Friezen. DWA/Argo had daarom alle belang bij een revanche. Na een ruststand van 9-9 wist DWA/Argo in de tweede helft aan het langste eind te trekken en met een mooie overwinning het zaalseizoen af te sluiten. De eindstand werd 15-19.

Harkema opende al snel de score, maar Tom van der Laan en Lisette Hamminga wisten direct daarop te reageren. Dit was meteen het beeld van de eerste helft, want DWA/Argo kwam steeds op voorsprong, maar Harkema kon dan weer op gelijke hoogte komen. Zo vielen de doelpunten om en om tot er 4-5 op het scorebord stond.

Doelpunten kwamen voor de gasten uit Winsum en Bedum uit handen van: Natasja Schuuring en Nick Brandsma (2x). Tom van de Laan zette de gasten vervolgens op 4-6. In deze fase voelde de ploeg van interim trainer-coach André Pettinga dat ze konden doorzetten. Helaas maakte het team onnodige fouten, waardoor Harkema weer op een gelijke stand kwam. De gebroeders Sam en Benjamin Pestoor stonden ook zaterdag weer als sterke rebounders onder de korven te presteren en beloonden zichzelf daarbij ook met slimme doelpunten. Bij een 9-9 stand gingen beide ploegen de kleedkamers in voor de pauze.

Na de rust kwam DWA/Argo direct scherp terug uit de kleedkamers. Er werden meteen twee treffers gemaakt, uit handen van Nick Brandsma en Karen Oostmeijer. Harkema wist hierop te reageren, maar Tom van der Laan zorgde dat het gaatje in tact bleef. Na opnieuw een tegendoelpunt van Harkema wist DWA/Argo drie maal op rij te scoren zodat het gaatje werd vergroot naar 11-15. Doelpunten kwamen van Karen Oostmeijer, Natasja Schuuring en Tom van der Laan.

Met deze stand was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, want hierna vielen de doelpunten om en om. DWA/Argo hield het heft in handen en wist mee te scoren met de Friezen. De ploeg uit Harkema slaagde er niet in om nog aanspraak te maken op de overwinning. DWA/Argo won overtuigend met 15-19.

Hoewel degradatie al een feit was voor DWA/Argo is de ploeg door de overwinningen van de afgelopen wedstrijden toch nog op doelsaldo geëindigd op de zevende plek van de ranglijst. Dit betekent dat Lintjo onderaan is geëindigd. De overwinningen geven goede moed voor de tweede helft van de veldcompetitie. Die wordt hervat op 31 maart met een thuisduel tegen It Fean/Boelenslaan. Dit is meteen een belangrijke wedstrijd. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan op het kunstgrasveld in Winsum.

* Scores DWA/Argo: Benjamin Pestoor, Nick Brandsma en Tom van der Laan (4x), Karen Oostmeijer (3x), Natasja Schuuring (2x), Lisette Hamminga en Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:
Lintjo     - Emmeloord  19-21
DIO       - Pallas   14-15
Harkema     - DWA/Argo  15-19
Invicta/Frigro - Thrianta  18-17

Eindstand 3e klasse B
Emmeloord           14-18
Pallas ’08          14-16
DIO              14-15
Invicta/Frigro        14-15
Thrianta           14-14
Harkema            14-14
DWA/Argo           14-10
Lintjo            14-10

No Replies to "Korfballers DWA/Argo sluiten zaalcompetitie af met winst"