Vijf finaleplaatsen voor turnsters VIOS

Sport Vereniging Uithuizen en Gymvereniging VIOS uit Warffum hebben onlangs de tweede voorwedstrijd van NTS A in Uithuizen georganiseerd. Voor de Warffumer vereniging werd het een redelijk succesvolle dag. Maar liefst vijf turnsters wisten zich voor de finale op 14 april in Hoogezand te plaatsen.

Madelief Hendriks en Marilynn Raat kwamen uit in de categorie Pupil 2 N3 en namen het op tegen vijftien andere turnsters. Het tweetal begon op sprong. Beide turnsters lieten een handstandoverslag tot op verhoging zien en een gestrekte salto tot stand op verhoging. Hendriks scoorde gemiddeld voor deze sprongen 12.750 en Raat 13.700. Op brug liet Hendriks een oefening zien die veel beter kan. De opzwaaien waren te laag, een stopje en de streksalto af was geen streksalto. De scoore voor Hendriks was 11.100 punten.

Raat turnde een oefening zonder stopjes, maar echter geen hoge opzwaaien. Zij sloot haar oefening af met een mooie streksalto en scoorde 12.200. Op balk waren bij beide turnsters veel wiebels te zien en vielen ze een keer van de balk. Ook zaten er geen pluselementen in de oefening, waardoor de D-score op balk te laag lag. Hendriks scoorde 10.50 en Raat 11.500. De wedstrijd werd afgesloten op vloer, waar Hendriks genoegen moest nemen met een val naar de arabier flikflak salto. Zij scoorde 11.550. Raat maakte hier en daar wat slordigheidsfoutjes, waardoor haar cijfer deze keer niet uitkwam in de dertien punten. Zij moest genoegen nemen met 12.950. Hendriks eindigde met een totaal van 45.750 punten op de vierde plek. Raat scoorde in totaal 50.350 punten en eindigde op de derde plek. Beide turnsters gaan wel door naar de finale.

Annieka Reker kwam uit in de categorie Jeugd N4. Er waren echter afmeldingen waardoor er slechts drie turnsters meededen. Reker had een matig begin op de balk, waar zij slechts 9.633 scoorde. Op vloer moest ze genoegen nemen met een val tijdens arabier flikflak salto en een score van 10.750. Op sprong liet zij twee keer een half in-half uit zien. Hiermee pakte zij de eerste score 12.350. Reker kon haar oefening afsluiten op brug en ook hier pakte zij de eerste score met 12.050. Met een puntentotaal van 44.783 eindigde ze als derde en hiermee was ook zij door naar de finale.

Tessa Kool kwam uit in de categorie Jeugd 2 supplement E. Zij begon met een mooie half in-half uit op de sprong en scoorde daarmee 11.100. De oefening op brug verliep ook al een stuk beter dan de voorgaande wedstrijden, waarmee zij nu 8.100 scoorde. Op de balk ging het helaas minder. Geen voetplaatsing na haar elementen wat haar drie vallen opleverde en het eindcijfer op 1.067 deed stokken. Op de vloer turnde Kool naar haar kunnen en scoorde ze 9.900. Met 31.167 eindigde ze als elfde en dat was niet voldoende voor een finale dit seizoen.

Lisa de Winter kwam uit in de categorie Pupil 1 N3 en moest het opnemen tegen dertien andere turnsters. De Winter begon op sprong, waar zij een hurksalto tot stand sprong en een handstandoverslag tot stand. De hurksalto heeft geen hoge D-score, waardoor het cijfer lager kwam te liggen, de handstandoverslag was echter gehoekt en werd met kromme armen uitgevoerd. Haar score was 12.717. Op rek liet De Winter veel punten liggen, waardoor het cijfer niet hoger kwam dan 10.467. Op de balk waren veel wiebels te zien, de elementen kwamen ook niet netjes uit de verf en met vallen kwam het cijfer niet hoger dan 9.167. Op de vloer moest De Winter genoegen nemen met een val en wat slordigheidsfoutjes. Haar score reikte tot 11.033. Met een totaal van 43.384 eindigde zij op de negende plek. Dat was niet genoeg voor een finale, maar omdat De Winter de voorgaande wedstrijd zevende was geworden, mag zij op basis van die wedstrijd naar de finale.

Eline Lanting nam het op tegen tien andere turnsters in de categorie Instap N3. Lanting begon op de balk, waar zij ondanks een vervelende harde val haar oefening afmaakte. De score was 10.800. Op vloer liet zij een prachtige oefening zien, de score was 12.967. Op sprong liet zij een hurksalto en een handstandoverslag zien. Voor Lanting ging die bijzonder goed en scoorde zij 13.267. Op het rek mocht zij haar wedstrijd afsluiten. Dit is echter niet haar beste toestel, maar ze maakte er het beste van en scoorde 11.500. Met een totaal van 48.534 eindigde Lanting als zesde en is ook zij door naar de finale.

Vera Bijsterveld kwam uit in de categorie Junior supplement D en nam het op tegen vierentwintig andere turnsters. Bijsterveld begon op brug, waar zij een prima oefening turnde die haar 9.133 opleverde. Op de balk moest Bijsterveld genoegen nemen met een val en matige sprongen. De score bleef steken op 8.733. Daarna moest ze naar vloer, wat de voorgaande wedstrijden een drama was. Nu verbaasde Bijsterveld eenieder en turnde voor het eerst handstandoverslag–salto voorover tot stand. Het leverde haar een score van 9.567 punten op. De sprong verliep daarentegen weer iets minder met 10.600. Bijsterveld eindigde met een totaal van 38.033 op de zestiende plaats en dat was net niet genoeg voor de finale.

Denise Raat moest het opnemen tegen vijfentwintig andere turnsters in de categorie Senior supplement C. Raat begon met een mooie sprong wat haar 11.350 opleverde. Daarna begon ze aan de bruga Tijdens het inturnen verliep alles prima, maar de oefening liep uit op een flop. Ze kwam niet verder dan 2.400 punten. Op balk scoorde Raat daarentegen met een matige oefening en een val 8.100. Raat mocht haar wedstrijd afsluiten met haar lievelingstoestel vloer. Dit deed ze prachtig en ze scoorde 11.100. Met een totaal van 32.950 eindigde Raat op de eenentwintigste plek. Voor haar zit er dit seizoen ook geen finaleplaats in.

No Replies to "Vijf finaleplaatsen voor turnsters VIOS"