Maud Visscher wint op Schiermonnikoog

Op het waddeneiland Schiermonnikoog is zaterdag de 17e editie van de Monnikenloop gehouden. Atlete Maud Visscher uit Holwierde kwam er na drie jaar in een andere leeftijdscategorie uit, maar stond aan het einde wel weer op de hoogste trede van het ereschavot.

Na drie jaar op rij in de categorie tot en met 11 jaar te hebben gewonnen, moest Visscher dit jaar voor het eerst uitkomen op de 5 kilometer in de categorie tot en met 18 jaar. Als 12-jarige deed ze het prima op het parcours tussen de duinen. Ze liep naar een eerste plaats bij de meiden. Doordat ze de afgelopen tijd meer traint op de explosieve onderdelen van de atletiek, is het trainen van de loopafstanden een stuk minder geworden. Hierdoor liep ze geen persoonlijk record op Schiermonnikoog, maar door haar stabiele race mocht ze toch plaatsnemen op het hoogste treetje van het podium.

No Replies to "Maud Visscher wint op Schiermonnikoog"