Leegloop dreigt bij tweedeklasser Omlandia

Bij tweedeklasser Omlandia dreigt een leegloop te ontstaan. Zoals bekend vertrekt keeper Devon Harmsma aan het einde van dit seizoen naar Pelikaan S. in Oostwold. Hij is niet de enige die het witblauw voor een andere kleur inruilt. Walid Barhouss en Jeroen Scholma vertrekken naar Oranje Nassau en Max van der Hem heeft voor PKC ’83 gekozen.

Voordat de nieuwe trainer John de Hoop aan de slag gaat bij de Ten Boersters, kan hij meteen aan de bak. Hij weet nu al waar hij aan toe is en kan dus vroegtijdig anticiperen op de verhuizing van een aantal spelers. Dat voetballers wel eens elders hun emplooi zoeken is niks nieuws. Dat een doelman als Harmsma zich gevleid voelt door de interesse van een club op niveau, is vanzelfsprekend en ook de financiële vergoeding die hij krijgt zal ongetwijfeld hebben meegeholpen bij het maken van de overstap.

Door de uittocht heeft het er echter wel alle schijn van dat Omlandia, met straks nog louter eigen jongens, aankoerst op het niveau waar men zich begin deze eeuw ook bevond en dat is lager dan waar een club van dat kaliber thuis hoort. Sportief gezien jammer, maar het levert natuurlijk wel weer veel mooie derby’s op.

Dat er jongens zijn die voor een club kiezen waar een financiële vergoeding wordt verstrekt, vindt voorzitter Johan Bos een goed recht van de spelers. ‘Dat hou je nu eenmaal niet tegen. Maar laat het duidelijk zijn, wij doen daar niet aan mee’, aldus de preses. ‘Ondanks het feit dat we het ontzettend jammer vinden voor de club dat er spelers vertrekken, maken we ons nog geen zorgen. Er liggen nu ook kansen voor jongere spelers om zich in de eerste selectie te voetballen.’

Op de vraag of hij niet bang is dat Omlandia het huidige niveau niet zal weten vast te houden zegt Bos: ‘Daar kan ik nu nog niets van zeggen. De technische commissie is achter de schermen druk bezig en wie weet zijn er jongens die hier ook wel willen voetballen. We moeten niet te snel in paniek raken, in oplossingen blijven denken en vertrouwen houden.’

No Replies to "Leegloop dreigt bij tweedeklasser Omlandia"