Sharyl van Wijk wint All Style Fight Games

Sharyl van Wijk heeft zaterdag op de All style fight-games in Hoogkerk twee eerste plaatsen behaald. Het toernooi werd georganiseerd door Kyokushinkai karatevereniging Dojo Kokoro uit Groningen.

Het was voor Van Wijk, die zelf taekwon-do beoefent, de eerste keer dat zij aan een All style- toernooi deelnam. Het was dan ook even vreemd om tegen sporters die karate, pentjak silat en kempo beoefenen, te moeten vechten.

De tactiek, die haar coach Jan Ekema had uitgedacht, voerde ze goed uit. Af en toe gaf haar coach tijdens het sparren nog wat corrigerende aanwijzingen die ze direct perfect opvolgde.

Haar eigen klasse won ze dan ook overtuigend, maar dat was nog niet genoeg. Van Wijk was ook ingeschreven voor de open klasse waar ook een aantal zwaardere dames zich voor hadden ingeschreven. Ze was echter op dreef en scoorde met verschillende traptechnieken en combinaties daarvan.

Wel moest ze een stevige waarschuwing verwerken omdat ze haar geliefde neerwaartse trap perfect op het hoofd van haar tegenstander had geplaatst. Bij taekwon-do levert dat drie punten op, bij een All Style-toernooi is deze techniek verboden. Van Wijk haar voorsprong was echter ruim voldoende, zodat ze ook de open klasse wist te winnen.

No Replies to "Sharyl van Wijk wint All Style Fight Games"