Damster boksers actief op gala in Hoorn

Twee boksers van boksvereniging Appingedam hebben zaterdag de ring betreden in Hoorn. Jesse Kramer nam het op tegen Philip Snoey Kiewit en Maurus Paulus stond tegen Glenn Falconi. Beide tegenstanders boksten voor de organiserende vereniging ABOV.

Het gewichtsverschil tussen Kramer en zijn tegenstander bedroeg maar liefst tien kilogram in het nadeel van Kramer, maar hij stond er op om te boksen. Vanaf het moment dat beiden in de ring stonden was het verschil fysiek ook wel merkbaar.

De eerste ronde opende Kiewit door veel stoten explosief en op kracht te gooien. Kramer moest de eerste ronde een aantal harde stoten incasseren, maar liet zich niet kennen en bokste goed terug. De eerste ronde was wel duidelijk voor Kiewiet.

Voor het begin van de tweede ronde kreeg Kramer het advies om zijn stoothand voor te trekken en daarmee te openen omdat zijn tegenstander rechtsvoor stond. Dit advies volgde hij op. Kramer opende goed door zijn tegenstander een aantal kerel goed te treffen met zijn stoothand. In dat proces liep hij zelf op een harde stoothand waardoor hij aangeslagen was en acht tellen kreeg. De Damster trainers besloten, ook gezien het gewichtsverschil, geen risico te nemen en de handdoek te gooien.

Maurus Paulus ging de eerste ronde sterk van start en zijn tegenstander had vrijwel niks in te brengen. Paulus was explosief in zijn stoten en bewegingen. Hij maakte mooie combinaties naar het lichaam en vervolgens weer naar het hoofd. Hij raakte zijn tegenstander een aantal keren goed met een stoothand hoek.

Ook de tweede ronde ging Paulus niet slecht van start maar het was zichtbaar dat de eerste ronde veel van hem had gevraagd, waardoor hij minder technisch ging boksen. Het resultaat daarvan was dat hij op een voorhand gevolgd door een stoothand liep, wat hem op acht tellen rust kwam te staan. De derde ronde moest uitsluitsel geven. Falconi zag er deze ronde iets fitter uit waardoor hij de winst wist te pakken met een 2-1 uitslag.

Dit keer geen winst voor de Damster boksers, maar wel een leerzame avond. Of, zoals de boksers van boksvereniging Appingedam na floop zeiden: ‘You win some and you learn some.’

No Replies to "Damster boksers actief op gala in Hoorn"