Dubieus verlies Damster bokser Jordy Schilthuis

Boksvereniging Appingedam was zaterdag weer actief in de persoon van Jordy Schilthuis. Hij nam het in Leeuwarden op tegen de thuis boksende Gideon van der Meulen. Die wilde er kennelijk geen wedstrijd van maken, maar kreeg el de overwinning toebedeeld.

De kop kleinere Van der Meulen probeerde steeds op korte afstand te komen en af te klemmen. Schilthuis was zeker niet de mindere, maar mocht deze ronde iets vaker het initiatief nemen.

De tweede ronde begon Schilthuis met de opdracht om zijn tegenstander op afstand te houden en weg te draaien. De Fries maakte zich opnieuw schuldig aan afklemmen waardoor Schilthuis zijn lengte niet goed kon gebruiken.
Tijdens de laatste ronde zette Schilthuis aan voor een slotoffensief. Conditioneel was dit voor hem geen probleem. Ook nu was er telkens weer het afklemmen van Van der Meulen. Een waarschuwing van de scheidsrechter was zeker op zijn plaats geweest, maar kwam er niet.

De jury riep uiteindelijk de Fries met een miniem verschil uit als winnaar. De Damster hoek was enigszins verbaasd over deze uitslag. Schilthuis bokste zijn beste partij tot nu toe, maar bleef met lege handen achter.

No Replies to "Dubieus verlies Damster bokser Jordy Schilthuis"