Prima zege vv Winsum op Blauw Wit ’34

De zaterdagvoetballers van Winsum hebben, onder het toeziend oog van hun nieuwe trainer Bert Vos, een eenvoudige zege weten te behalen op een mat spelend Blauw Wit ’34. De Leeuwarders werden met een 6-2 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Het was behoorlijk goochelen geblazen voor beide coaches om een representatief elftal op de been te kunnen brengen. Door allerlei omstandigheden ontbraken er in beide kampen nogal wat mensen. Voornaamste afwezige aan Winsumer zijde was doelman Cedric Tillema, die afgelopen week rood kreeg voorgehouden in het duel met vv Groningen. Daarin probeerde hij Virgil Muller onder het gras te stoppen. Zijn plek onder de lat werd ingenomen door Wouter Meijer.

Het duel kwam al snel tot ontbranding met kansen voor Rogier Krohne, Roy Streppel en bijvoorbeeld Stan Buikema. Die werden echter niet benut of door doelman Kevin Wilpstra onschadelijk gemaakt. Het was dan ook wel wat curieus dat de thuisclub min of meer per ongeluk op voorsprong wist te komen. Na een wat mindere fase, waarin veel slordigheden en misverstanden werden genoteerd, ging Bauke Hoekstra er op rechts vandoor. Hij glipte langs Daniël Santhuizen en wist het speeltuig voor de goal te krijgen. Daar stond ook Wiebe Bakker. Hij wilde de bal wegwerken, raakte het leer niet goed en zag de bal vervolgens langs zijn eigen doelman caramboleren: 1-0.

De Friezen probeerden wel iets terug te doen, maar Winsum liet zich niet verrassen en kwam op een wel zeer gunstig moment voor het eerst zelf tot scoren. Een corner in de 40e minuut leek niets op te leveren, maar werd niet goed uitverdedigd. Roy Streppel wist de bal opnieuw in te brengen en het was Rogier Krohne die zijn voet tegen het speltuig plantte. Doelman Wilpstra stond als versteend toe te kijken hoe de kanonskogel tegen het nylon kletste: 2-0. Nog geen minuut later leek het duel te zijn gespeeld toen Krohne voor zijn tweede van de middag tekende na goed voorbereidend werk van Tim Hoff en de assist van Thomas Kauw: 3-0.

Met die stand leek de rust te zullen aanbreken, maar niets was minder waar. De thuisclub dompelde de oranjehemden nog wat dieper in de ellende. Een vrije trap van Tim Hoff zeilde richting tweede paal, waar Thomas Kauw het leer richting doel kopte en de inkomende Krohne het karwei heel subtiel zag voltooien en daarmee een glaszuivere hattrick scoorde: 4-0.

Met een dergelijke ruststand kan je uiteraard niet veel meer gebeuren en coach Robert Bos vond dan ook geen enkele aanleiding om iets aan de speelwijze van zijn team te veranderen. Zijn collega Bert Hollander was minder content en greep dan ook hardhandig in. Hij gooide in een soort van wanhoopspoging de basis overhoop, maar wist zijn team ook in het tweede bedrijf niet naar een aanvaardbaar niveau te tillen. Sterker nog, Krohne had vlak na de hervatting opnieuw moeten scoren, maar schoot voor een leeg doel naast.

Blauw Wit ’34 deed vervolgens iets terug middels een prima schot van Bob Schepers waarop doelman Meijer het antwoord schuldig moest blijven: 4-1. Aan de andere kant leek Thomas Kauw op weg naar succes, maar zijn schot verdween via de vingers van Wilpstra naast. Rick Schaaphok was even later wel succesvol toen de sluitpost een inzet van Krohne maar half wist te keren en het speeltuig voor het schietgrage been van Schaaphok belandde: 5-1. Middels een fraaie lob dacht Schaaphok de doelman nog een keer te verschalken, maar nu werd de bal over de deklat getild.

Na driekwart wedstrijd liet Schaaphok zien hoe je een stiftje uitvoert. Hij kreeg de bal aangespeeld na een door Bauke Hoekstra onderschepte pass en liet Wilpstra op fraaie wijze kansloos: 6-1. Blauw Wit ’34 bleef het doel van Winsum zoeken, kreeg ook wel wat mogelijkheden en wist een daarvan te benutten. Al is dat een groot woord, want na een voorzet van links was het Hans Zwakenberg die de bal langs zijn doelman schoot: 6-2.

De score had nog een ander aanzien kunnen krijgen omdat Winsum meer kansen kreeg, maar ook Blauw Wit ’34 zich niet onbetuigd liet. Arjen Boonstra was een van die Leeuwarders. Doelman Wouter Meijer was al geklopt, maar de inzet belandde op de lat. Niet veel later hadden de gasten de pech dat een inzet van Boonstra via de voet van Meijer over de achterlijn werd getikt en dat uit de aansluitende corner een poging van Joni Greogoria door de goalie werd gekraakt.

Aan de stand van de, bij vlagen aardige, wedstrijd veranderde niets meer en dus konden de Winsumers tevreden zijn. Zaterdag kunnen ze zich revancheren voor de zeperd tegen vv Groningen, want dan komen de Stadjers naar Winsum (foto: Albert Haaima).

* Winsum – Blauw Wit ’34 6-2 (4-0). Wiebe Bakker 1-0 (eigen doel); Rogier Krohne 2-0; Rogier Krohne 3-0; Rogier Krohne 4-0; Bob Schepers 4-1; Rick Schaaphok 5-1; Rick Schaaphok 6-1; Hans Zwakenberg 6-2 (eigen doel).

No Replies to "Prima zege vv Winsum op Blauw Wit '34"