AutoSport Groningen opent seizoen in Winsum

Op Hemelvaartsdag begint voor AutoSport Groningen het autocrosseizoen weer en mag men zich nu al verheugen op een uitverkocht deelnemersveld. Ruim 150 coureurs komen uit heel Nederland naar Winsum om met elkaar de strijd tussen mens, machine en de elementen aan te gaan.

Lang was het voor de organisatie onzeker of er dit jaar weer wedstrijden georganiseerd mochten worden, maar uiteindelijk kreeg men toch groen licht van de gemeente Winsum om dit jaar vier wedstrijden te rijden. De vergunningverstrekker zal ASG streng houden aan de geldende geluidslimieten voor het evenement. Men heeft daarom zelf klasse 1 geluidsmeetapparatuur aangeschaft om ook tijdens de wedstrijden adequaat te kunnen handhaven en ASG hoopt hiermee de overlast voor omwonenden tot het minimum te beperken.

Er wordt op de Winsumer baan in vijf verschillende klassen gestreden. Meest populair lijkt dit jaar de Standaard vanaf 1950cc te zijn maar ook de Junior-klasse zit weer bomvol. ‘Dat stemt ons enorm tevreden. Het is een kroon op ons werk en de energie van de afgelopen jaren’, aldus voorzitter Klaas Pol.

Ook afgelopen jaar was de zogenaamde ‘seasonopener’ tijdens Hemelvaartsdag. Onder prachtige weersomstandigheden en rijen dikke publieke belangstelling werd er gesmuld van het spektakel op de baan. Ook nu lijken de weergoden de organisatie goed gezind. De regen van afgelopen tijd heeft de kleibaan alleen maar goed gedaan.

De toeschouwers hebben tijdens de wedstrijden vanaf de hoger gelegen terp een prachtig uitzicht over de gehele baan. Daarnaast is het smullen geblazen in het rennerskwartier om de deelnemers te zien zwoegen om de opgelopen schade tijdens de wedstrijd weer snel en vaak op creatieve wijze te repareren.

Publiek kan gratis parkeren op het parkeerterrein dat bijna aan de baan grenst. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en vinden plaats op het terrein van de familie Vermue aan de Winsumerstraatweg 4, langs de N361 in Winsum. Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar www.autosportgroningen.nl

No Replies to "AutoSport Groningen opent seizoen in Winsum"