Matthijssen/Mollema domineren in Herxheim

Het zijspanteam William Matthijssen en Sandra Mollema kwam op Hemelvaartsdag in het Duitse Herxheim in actie. Het team had naar deze wedstrijd uitgekeken en zou voor de derde keer aaan de start verschijnen. Het werd een prima dag vvoor het kampioenskoppel, want ze gingen er met de volle buit vandoor.

De ruim 900 meter baan lag er uitstekend bij, alleen de weersvoorspelling voor de gehele dag was minder gunstig. Net als in voorgaande jaren werd er volgens een stipt tijdschema gereden. Om precies 09.41 uur werd de fuik open gedaan voor de vrije training van twee minuten.
Deze werd met een goed gevoel afgesloten en alles werd in gereedheid gebracht voor de starttraining met twee volle rondes. Ook hier werd het tijdschema strak gevolgd en om precies 10.17 uur mochten Matthijssen en Mollema samen met een Franse combinatie de baan op voor een proefstart.

Evenals voorgaande jaren werd er voor de start van de wedstrijd een voorserie gereden. Matthijssen en Mollema stonden in deze serie op plek vijf met de groene helmkleur. Ondanks een matige start wist het duo als eerste de bocht in te duiken en met een gemiddelde snelheid van 106 kilometer per uur en een mooie voorsprong als eerste over de finish te komen.

Tegen de klok van elf uur werd de bewolking erg dik en begonnen de eerste regendruppels te vallen. Deze bleven maar komen en rond half een besloot de organisatie de rijdersvoorstelling te schrappen en te wachten tot het droger zou worden. Op die manier kon men de baan prepareren voor de eerste serie van het WK Langbaan voor de solo’s. Omdat de hoeveelheid regen meer was dan verwacht en ook langer aanhield, besloot de organisatie om de B-licencie solo’s in het bijprogamma vanwege tijdsgebrek te schrappen.

Ook voor de zijspannen was er een wijziging, namelijk dat de tweede serie werd opgeschoven zodat er voor de WK solo’s vier series konden worden gereden en er daardoor een uitslag kon worden opgemaakt. Na heel lang wachten kon het duo Matthijssen/Mollema tegen de klok van half vier de baan weer op voor hun tweede serie. Ze kregen plaats drie toegewezen met de witte helmkleur.

De start was opnieuw niet goed en het duo stoof samen met een andere combinatie de eerste bocht in. De voorspong was er en zou ook niet meer uit handen worden gegeven. Het gat met de nummer twee was aanzienlijk en dus konden de armen na het vallen van de finishvlag opnieuw de lucht in.

In de derde serie werd er vanaf de eerste plek gestart met de rode helmkleur. Hier was de ondergrond nog erg nat en blubberig. Toch wist het duo nu wel als een speer uit de startblokken te schieten en met een mooie voorsprong op de rest de eerste bocht in te duiken. De voorsprong werd alleen maar groter en het duo werd dan ook als eerste afgevlagd.

Matthijssen en Mollema mochten als eerste hun startpositie kiezen voor de laatste serie. Na overleg werd er besloten om voor plek twee te gaan. De start vanaf deze positie was matig, toch wist het duo met een wiellengte voorsprong de eerste bocht aan te vallen. De gashendel werd vol open gedraaid en de voorsprong op de nummer twee werd elke ronde groter. Het duo kon de snelheid er goed inhouden en kwamen ook in de laatste serie als eerste over de finish. Met een maximum puntenaantal (20) mocht Team Matthijssen ook dit jaar de dagzege weer op hun naam schrijven.

De volgende wedstrijd staat gepland op tweedep inksterdag, Dan gaaat het gas er in Stadskanaal vol op.

Uitslag Internationale sandbahnrennen Herxheim: 1. Matthijssen/Mollema; 2. Keil/Kersten; 3. SanMilan/Zapf; 4. Brandl/Brandl; 5. SanMilan/Zapf; 6. Schramm/Bacher.

No Replies to "Matthijssen/Mollema domineren in Herxheim"